Băţălar, la ceas de sărbătoare

16 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Nu puţine sunt inaugurările şi evenimentele la care am participat, mai ales în ultimul timp, în comuna hunedoreană Bretea Română, dovadă că deşi este criză, lucrurile merg aproape în mod normal aici. Administraţia locală nu se plânge că nu are bani de utilităţi, iar investiţiile au un curs continuu, indiferent de sezon.

Un cămin cultural „ca la carte“

În plină seară de sâmbătă, comunitatea din satul Băţălar, aparţinând comunei amintite, s-a adunat cu mic, cu mare, să se bucure de o nouă realizare: inaugurarea căminului cultural din localitate. Îmbrăcată în straie noi, clădirea s-a „bucurat“ la capacitatea sa maximă, de o atmosferă aparte, de sărbătoare. Şi vremea frumoasă le-a fost alături localnicilor, vorba primarului Ioan Jurj: parcă şi Dumnezeu ţine cu noi. O notă oficială a fost dată evenimentului, de prezenţa la inaugurare a preşedintelui Consiliului Judeţean – Mircea Ioan Moloţ, precum şi a candidatei liberale la postul de deputat în Colegiul Haţeg, Mariana Câmpean.

„Doresc să-i mulţumesc domnului preşedinte Mircea Ioan Moloţ, pentru tot sprijinul ce ni l-a acordat de-a lungul timpului. Fără ajutorul său, comunitatea noastră nu ar fi avut parte de investiţiile realizate. După cum vedeţi, nu ne lipseşte nici infrastructura, nici reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, ceea ce alţii se chinuie să le aibă. Şi deşi alte comune se plâng de bani, noi tot reuşim să finalizăm câte una, alta”, a declarat Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română.

Cântec şi voie bună

Iar cum îi şade bine românului, după slujba de sfinţire şi alocuţiuni, glasul cântecului popular s-a auzit peste sat, prin vocile unor exponenţi ai folclorului hunedorean precum Cristian Fodor sau Valentin Crainic. Talentele locale nu întârzie să vină şi ele din urmă: o fetiţă de numai 12 anişori, Roxana Felie, avea să vibreze cu sufletele consătenilor, de la care a rupt ropote de aplauze. „Este o tânără cu un real talent. Nu o spun eu, ci o demonstrează publicul. Şi orice talent din comună merită atenţia şi sprijinul nostru. Ne mândrim că frumosul cântec popular, cu specificul său local, îl putem conserva şi transmite, aşa cum se cuvine”, afirmă edilul-şef.

„Nu ne oprim aici“

Cât despre cei prezenţi, s-au bucurat de bucate alese, muzică bună şi multă socializare. Cele 150 de locuri ale căminului s-au dovedit neîncăpătoare. Iar după cum merg lucrurile, se pare că nu va mai trece mult timp până când oamenii se vor reuni, din nou, la asemenea momente sărbătoreşti. „Mai avem de finalizat, la sfârşitul acestei luni, lucrările de extindere şi modernizare la încă două cămine culturale – cel din satul Covragiu şi cel din Vâlcele. Investiţia totală a celor trei cămine este de 450.000 lei. Mai putem puncta ca investiţii finalizate în ultima vreme, un pod din satul Vâlcelele Bune, pe DCD59A, pietruirea uliţelor din câteva sate (urmând a se realiza în toată comuna), precum şi regularizarea pârâului din satul Ruşi, lucrându-se totodată şi la cel din Bretea Română. Deci, se poate vedea că la noi nu se stă, aici se munceşte“, primarul Ioan Jurj.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. LILIANA spune:

    INTERESE SI POVESTI !..AR FI OK DACA S-AR INVESTI MAI MULT IN ACEEA ZONA SUPERBA,NU DOAR IN PRAG DE ALEGERI.AR FI OK DACA AR CASTIGA FUNCTIA DE DEPUTAT UNUL DE-AI NOSTRII DIN ZONA,ACELA S-AR AGITA SA FACA CEVA UTIL.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Fanii seriei de filme „B.D.” ştiu că „alipirea” de un „boss important” e cea mai inspirată mişcare pentru reuşita în...

Sechestrat pentru o datorie de 50 lei

Pe timp de criză, chiar şi foştii prieteni devin duşmani, pentru câţiva bănuţi. A simţit-o pe pielea sa un hunedorean...

La un pas de „careul de aşi”

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a câştigat şase dintre cele şapte meciuri disputate la ultimul turneu al Campionatul Naţional de...

Închide