Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Curaj nebun pe un edil dintr-o localitate minieră a judeţului. Omul ajuns la ”butoane” a şi pus la bă­taie un proiect de rea­bi­li­tare a unor străzi. A fost bătaie mare între doritori, iar câştigător a fost un afa­cerist cu mare in­flu­enţă în regiune. Gurile rele spun că omul şi-a fă­cut ”pârtie” până la edil şi a parafat o înţelegere re­ciproc avantajoasă, întoc­mai cum îi place lui să spună. Asta aştepta şi proaspătul conducător de urbe, să intre în lumea bună, de unde se câştigă sigur şi ”curat”. Bârfitorii spun că după înţelegere, li­citaţia a fost imediat aranjată şi condiţiile pli­ate pe firma afaceristului, astfel că a şi câştigat şi s-a trecut la semnarea con­tractului. Tot bârfitorii mai spun că înţelegerea ar fi atras atenţia unor băieţi puşi pe raportări, dar nu din regiune, că localnicii sunt toţi la dispoziţia afa­ceristului. Vom vedea în viitor dacă se va şi întâm­pla ceva.

 

L-a crescut ca pe pro­priul copil, l-a băgat în po­litică şi l-a protejat până şi-a dat seama că facerea de bine o să-l coste. Nu
s-a gândit nicio clipă că fiul adoptat îl va urî cu toată fiinţa sa. Scenariul de tele­novelă are loc într-o urbe din sudul judeţului, unde ”tatăl” este vânat de cel pe care l-a protejat. Prima dată i-ar fi vrut locul înainte de vreme, apoi l-a înlăturat politic din diferite formaţiuni, ca mai apoi să se alieze cu duşmanul de moarte. Gurile rele spun că fiul rătăcitor îi mai pregăteşte o lovitură protectorului, o ultimă debarcare de la şe­fia unei organizaţii poli­tice. Tot bârfitorii susţin că a tratat în secret să-şi depună adeziunea la partid înaintând o singură pretenţie, respectiv înlă­tu­rarea actualului şef. N-a cerut funcţii, promisiuni de a fi viitorul candidat ori alte avantaje, ci doar ex­cluderea celui care l-a oblo­jit în vremea în care nu avea după ce bea apă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura