Bărbatul care şi-a asmuţit câinele pe poliţişti a primit amendă penală

Totul a plecat de la un scandal în familie şi încălcarea unui ordin de protecţie. Agre­so­rul a ajuns în cele din urmă încătuşat la po­liţie, iar magistraţii Judecătoriei Petroşani l-au condamnat pentru ultraj.
Incidentul a avut loc în municipiul Petro­şani, unde o localnică de 51 de ani a cerut ajutor poliţiştilor după ce a fost bătută de concubinul ei, un bărbat de 52 de ani. Con­flictul a fost aplanat, iar agresorului i s-a interzis să se mai apropie de la distanţă mai mică de 50 de metri de concubină. Câteva ore mai târziu, poliţiştii au fost sesizaţi de femeia bătută, cum că individul vrea să in­tre în locuinţă peste ea. Doi agenţi au mers la faţa locului iar bărbatul, Vasile Purcaru, ţinea în lesă un câine din rasa Huski. Fiind în­trebat de ce a încălcat ordinul de pro­tec­ţie, bărbatul, care era băut, a dat comandă de atac câinelui şi i-a dat drumul din lesă, iar unul dintre poliţişti a găsit o lopată cu care s-a apărat de colţii patrupedului.
În faţa judecătorului, bărbatul a re­cu­nos­cut că a asmuţit câinele împotriva celor doi agenţi de poliţie, însă a spus că l-a asmuţit “în glumă”, fiind sub influenţa băuturilor al­co­o­lice. Acesta le-a mai spus magistraţilor că a mers la concubină cu intenţia de a-şi lua o pătură, întrucât nu a avut unde dormi şi şi-a recunoscut vinovăţia. Prin urmare, Judecătoria Petroşani l-a condamnat pe bărbat la 1.800 lei amendă penală pentru ultraj şi 900 de lei amendă penală pentru tul­burarea ordinii şi liniştii publice, pedeap­sa rezultată în urma contopirii fiind de 2700 lei amendă penală. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare