Barajul de promovare pentru Liga a III-a de fotbal. CS Hunedoara se luptă cu Voinţa Lupac

14 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

După un sezon excelent cu două trofee trecute în palmares, titlul de campioană a judeţului şi Cupa României-etapa judeţeană, cucerită în urmă cu o săptămână, echipa CS Hunedoara are un nou şi dificil examen, barajul în două manşe pentru promovarea în eşalonul superior al fotbalului românesc.

Prima manşă a “dublei” dintre CS Hunedoara şi Voinţa Lupac se joacă mâine, de la ora 18, pe Stadionul “Michael Klein” din Hunedoara şi înseamnă pentru formaţia de pe Cerna primul pas spre revenirea în eşalonul competiţional pe care l-a părăsit acum doi ani din cauza problemelor financiare.
Partida de mâine se anunţă importantă şi cât se poate de interesantă, deoarece ambele echipe au avut câte un sezon de excepţie, dominând categoric campionatele judeţene de liga a patra din Hunedoara, respectiv Caraş-Severin. Manşa retur a barajului se va juca peste o săptămână, pe 23 iunie, de la ora 17.30, la Lupac.

Voinţa Lupac, o echipă puternică
Echipa din judeţul Caraş-Severin, Voinţa Lupac, nu este o necunoscută pentru formaţiile din judeţul nostru. În 2017, Voinţa Lupac a învins pe terenul propriu, campioana de la acea vreme a judeţului Hunedoara, formaţia Inter Petrila, cu 3 – 2 în primul tur din Cupa României. În turul doi a fost învinsă, tot pe teren propriu, de CNS Cetate Deva cu 5 – 2, după prelungiri.
Voinţa Lupac a fost înfiinţată în anul 2004. În scurta sa istorie a câştigat de patru ori faza judeţeană din Cupa României, în 2013, 2014, 2016 şi 2017. A câştigat pentru prima oară campionatul judeţului Caraş-Severin în sezonul 2014 – 2015, dar a pierdut barajul de promovare în Liga 3 cu ASU Poli (formaţie care în sezonul imediat următor a promovat în Liga 2), după 1 – 5 la Timişoara şi 2 – 1 la Lupac. Bilanţul formaţiei Voinţa Lupac în actuala ediţie din Liga 4 este unul remarcabil: 21 de victorii din 22 de meciuri jucate, un egal, nici o înfrângere, golaveraj 113 – 8. Singurul egal s-a înregistrat în turul de campionat, un 1 – 1 la Moldova Nouă, unde a egalat abia pe final de joc. În tur a obţinut 31 de puncte, golaveraj 56 – 3, iar în retur 33 de puncte (maximum), golaveraj 57 – 5. Antrenorul principal este Boşco Vişatovici, care e totodată şi jucător, iar golgheterul echipei este Liviu Străin, care a marcat 27 de goluri în sezonul 2017 – 2018.
Iată şi lotul de jucători al Voinţei Lupac: portari: Flavius Toader, Dan Popescu; fundaşi: Miloş Krkelic, Milan Cheda, Iulian Mitru, Antonio Mathuska, Denis Mihuţescu, Darius Gliguţă, Boşco Vişatovici, Iancu Tîrbăţ; mijlocaşi: Bogdan Bărbulescu, Răzvan Mezin, Vichente Marcu, Arthur Oncică, Cosmin Epure, Dan Şandru, Cristian Zaharia; atacanţi: Liviu Străin, Alexandru Coviţ, Christian Popa.
“Am făcut sărbătoare la Lupac şi avem o echipă aşa cum îmi doresc eu, o echipă mare, care şi-a făcut datoria aşa cum trebuie, un an de zile şi a demonstrat că are valoare. Ne-am jucat toate meciurile pe teren şi am devenit campioana ligii a patra. Avem de disputat un baraj, pe 16 şi 23 iunie, cu o echipă de tradiţie, cea din Hunedoara. Ne dorim să trecem cu bine, avem o echipă motivată la ora actuală şi sper din tot sufletul să promovăm în liga a treia!”, declara Boşco Vişatovici după adjudecarea titlului judeţean de către formaţia sa.

CS Hunedoara, un bilanţ impresionant
CS Hunedoara a câştigat un campionat judeţean cu o participare mai numeroasă (în Liga 4 Hunedoara sunt 15 echipe, faţă de numai 12 în Caraj-Severin), cu un bilanţ la fel de impresionant: 25 de victorii din 28 de meciuri, două egaluri şi o înfrângere, 77 de puncte din 84 posibile, golaveraj 141 – 18.
Lotul de jucători avut la dispoziţie de antrenorul Mircea Alic este următorul: portari: Andrei Cobliş, Florin Paşca; fundaşi: Octavian Ionică, Bogdan Ionicescu, Gabriel Mercurean, Ovidiu Trăşcan, Cristian Ţene, Flavius Iacob, Silviu Obreja, Cosmin Daisa, Cosmin Ciumaşu; mijlocaşi: Liviu Herci, Erwin Bloj, Daniel Creciunesc, Cristian Simionov, Andrei Kocsis, Ovidiu Stan, Cristian Creciunesc, Darius Bularda, Eduard Casoni; atacanţi: Iulian Tecsi, Robert Popa, Alexandru Marcu, Octavian Apachiţei. Golgheterii echipei în sezonul recent încheiat au fost Robert Popa, cu 26 de goluri, Alexandru Marcu – 25, Iulian Tecsi – 25, Erwin Bloj – 17, Liviu Herci -10 goluri.
„Noi suntem pregătiţi, depindem doar de forma noastră, dacă vom fi concentraţi sută la sută în ziua meciului nu vom avea probleme. Mă bazez pe jucătorii experimentaţi din lot, care să îi motiveze şi pe cei tineri. Le-am spus băieţilor că, dacă te antrenezi serios, fotbalul nu te păcăleşte şi o să vină şi rezultatele. În ziua meciului cu Voinţa Lupac îi voi alege pe cei 18 care vor fi trecuţi pe foaia de joc, dintre care voi selecta primul 11”, a prefaţat Mircea Alic meciul de sâmbătă, prima manşă a barajului.
Din 2010 încoace, o singură echipă, CNS Cetate Deva, a reuşit să promoveze din Liga a patra şi să ajungă în Liga a treia, în sezonul 2014 – 2015 Cetate Deva – Gilortul Târgu Cărbuneşti (Gorj) 8 – 2 şi 3 – 1. În rest, indiferent că barajul s-a jucat în manşă unică sau tur-retur, rezultatele au fost negative pentru reprezentantele judeţului nostru.
Partida dintre CS Hunedoara şi Voinţa Lupac va fi transmisă de Radio Timişoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Rezultate deosebite, obţinute de elevii Liceului „Sigismund Toduţă”

În perioada 3-6 iunie, a avut loc cea de a XII-a ediţie a Concursului Naţional „Diversitatea – o şansă în...

Furtuna a pus la încercare comandamentul Apa Serv Valea Jiului

Vijelia care s-a abătut peste Valea Jiului, miercuri seara, n-a produs pagube. În schimb, au creat probleme exploatările forestiere, din...

Pompierii SVSU Petrila, pe primul loc în judeţ

De mai mulţi ani, angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila domină concursurile judeţene şi participă la etapele naţionale...

Închide