Bani pentru înlăturarea pagubelor provocate de furtună

21 septembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Guvernul României a alocat peste 36 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor provocate de furtuna din 17 septembrie, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de ieri. Suma este împărţită pentru 10 judeţe din vestul ţării care au fost afectate de fenomenele meteo extreme şi este dedicată reparaţiilor necesare la clădirile de instituţii publice.
Din aceşti bani vor fi reparate sau refăcute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, 251 de şcoli şi grădiniţe, sedii de poliţie, unităţi de cult. Pentru judeţul Hunedoara a fost alocată suma de 218.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru refacerea clădirilor de instituţii publice din 12 localităţi din judeţ.
Guvernul a mai alocat suplimentar suma de 1,5 milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi 170.000 de lei Ministerului Sănătăţii, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu circa 4,458 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru înlăturarea efectelor furtunii. Din banii acordaţi MAI, o mică parte va ajunge la noi în judeţ, 4.500 de lei, din aceştia urmând să fie reparate sediile unde îşi desfăşoară activitatea structurile ministerului. Din cei 4,458 milioane lei alocaţi Secretariatului General al Guvernului vor fi reparate sau refăcute mai multe lăcaşuri de cult şi de la noi din judeţ.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Iuliu Winkler: Birocraţia şi centralizarea excesivă sufocă România

România este sufocată de birocraţie şi centralizare excesivă în domeniul absorbţiei finanţărilor europene din cadrul Politicii de Coeziune, a declarat,...

Ministrul Agriculturii se întoarce în Hunedoara

Comunicat de presă

Bulina neagră 22.09.2017

Cristian Adonis Pobirci, bărbat din Vulcan

Închide