Bani europeni pentru comunitatea din Bãiţa

Primarul comunei Băiţa, Damian Diniş (foto), a pregătit proiecte de dezvoltare şi modernizare de peste 1,2 milioane de lei, pentru că, după cum spune chiar el, banii europeni vor fi mai greu de accesat în anii ce vin. Aşa că omul a asigurat comunităţii locale, pentru următoarea perioadă, noi investiţii.

Centru de informare turistică…

Măsura 313 a ajutat mulţi edili-şefi din judeţ să aducă în locurile pe care le păstoresc, posibilitatea de promovare turistică a zonei. La Băiţa, de la folclorul autentic şi până la istoria mineritului şi frumuseţea zonei, toate au cântărit mult în procesul de evaluare. Atât de mult, încât punctajul obţinut în cadrul proiectului destinat unui centru de informare turistică a fost maxim. „Am depus un proiect pentru înfiinţarea unui centru de informare lângă postul de poliţie locală şi căminul cultural din Băiţa. Cred că obţinem finanţarea, sunt sigur aproape sută la sută, pentru că avem un punctaj ca la carte. Mai sunt câteva clarificări la documentaţie, însă, lucrurile decurg normal. Aşteptăm o veste bună”, a spus Damian Diniş.

…cămin nou şi bază sportivă modernă

Pe de altă parte, la Crăciuneşti, atât modernizarea căminului cultural – lucrare aflată în execuţie, cu fonduri din bugetul local –, cât şi cea a bazei sportive, au fost cuprinse într-un program investiţional depus pe Grupul de Acţiune Locală. “E depus de aproximativ o lună şi are o valoare de 100.000 de euro. Până la finele anului 2012 vom cunoaşte, cu siguranţă, care e răspunsul. Dacă ar fi să-mi spun părerea, acesta cred, cu tărie, că va fi unul afirmativ”, a mai subliniat, optimist, primarul din Băiţa. (M. Şerban)

One thought on “Bani europeni pentru comunitatea din Bãiţa

  • 6 noiembrie 2012 la 10:00
    Permalink

    CA SA VINA TURISTI TREBUIESC DRUMURI CA LUMEA.DIN PACATE BAITA ESTE INCA F DEFICITARA LA ACEST CAPITOL, CENTRE DE INFORMARE SI ALTE BAZACONII BANI ARUNCATI PE APA SIMBETEI

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare