Sport

Bani de la MTS pentru federaţii

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că în urma aprobării de către guvern a me­morandumului de deblocare a rezervei de 10 la sută din buget, au fost alocate resurse suplimentare federaţiilor sportive de 9,5 milioane de lei.
„Veşti bune pentru sport. S-au alocat unui număr de 23 de federaţii sportive naţionale, pe baza solicitărilor acestora, sume destinate pregătirii sportive, calendarului intern şi internaţional, precum şi altor cheltuieli. Aceste sume vizează activităţile sportive ce se vor des­făşura în perioada iulie-septembrie 2021, ur­mând ca, la rectificarea bugetară din aceas­tă toamnă, să se analizeze activitatea din peri­oa­da octombrie-decembrie 2021 şi să se aloce federaţiilor sportive naţionale fonduri pentru ac­tivităţile ce se vor desfăşura în acest inter­val”, se arată într-un comunicat de presă al MTS.
De asemenea, s-au analizat cererile de fi­nan­ţare depuse de un număr de 17 federaţii pentru Programul Naţional de Excelenţă, respectiv pentru organizarea în România a unor competiţii de nivel internaţional, con­form Metodologiei de Excelenţă a Ministerului Tineretului şi Sportului. Aceste cereri au fost declarate eligibile, urmând ca, în funcţie de calendarul acţiunilor sportive internaţionale, să se aloce progresiv sumele solicitate, înce­pând cu luna iulie, până la finalul acestui an. Totalul acestora va fi de 4.500.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura