Bangkok, oraşul îngerilor

bangkok-templeBangkok, capitala Thailandei, supranumit „oraşul îngerilor”, este un centru comercial din inima Asiei de Sud Est, aflat în plină expansiune şi dezvoltare. Foarte cunoscut pentru templele sale budiste, delicioasă, bucătărie thailandeză şi serviciile de cea mai bună calitate, este uşor de înţeles de ce atât de mulţi turişti revin iar şi iar pe aceste meleaguri de vis.
La început, Bangkok-ul poate părea un coşmar pentru cei nefamiliari cu oraşul. Autostrăzile întortocheate, trenurile suspendate, străzile aglomerate şi pline până la refuz de comercianţi, dau oraşului un aer foarte futurist şi apăsător. Ceea ce creează şi mai multă confuzie este lipsa unui centru al oraşului în adevăratul sens al cuvântului. Bangkok-ul este împărţit în districte prin care se poate umbla cu foarte mare uşurinţă acum, datorită trenurilor suspendate de ultimă generaţie. De asemenea taxiurile, tuk-tuk-urile, taxiurile pe motocicletă şi autobuzele sunt la tot pasul şi uşurează transportul dintr-o zonă în alta. Cu toate vremurile tulburi prin care a trecut Thailanda, Bangkok-ul şi întreaga ţară este acum un loc sigur unde orice turist poate petrece o vacanţă extraordinară şi clipe de neuitat.
Obiective turistice din capitala Thailandei
Marele Palat din Bangkok. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok este Marele Palat, care este şi reşedinţa Regelui Thailandei. Celebrul Complex al Palatului Regal din Bangkok a fost construit în 1782 şi include câteva clădiri impresionante printre care Wat Phra Kaeo (Templul de Smarald al lui Buddha). Acest templu găzduieşte o statuetă din smarald a lui Buddha, ce datează încă din secolul al XIV-lea. Mulţi spun că templul acesta este de departe mult mai impresionant decât Marele Palat în sine. Complexul palatului este foarte mare, de aceea ar trebui să vă rezervaţi timp destul pentru al vizita. În vizita lor la Complexul Marelui Palat, femeile ar trebui să fie foarte atente cu privire la legile de modestie din Thailanda. Dacă ţinuta lor este considerată ca nefiind conformă cu aceste legi nescrise, vor trebui să închirieze un sarong. Chiar şi pantalonii mai strâmţi pot fi consideraţi neadecvaţi Marele Palat este o modalitate excelentă de a petrece o jumătate de zi chiar mai bine şi unul din obiectivele din Bangkok ce nu trebuie ratate sub nici o formă.
Wat Arun (Templul Apusului). Acest templu este considerat ca fiind cel mai celebru şi fotografiat templu din Bangkok. Are un turn înalt de 79 de metri, decorat cu mici bucăţele de sticlă colorată şi porţelan chinezesc. Wat Arun este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bangkok şi a fost construit în cinstea zeului indian al apusului, Aruna. Turnul central, foarte înalt, este numit Phra Prang şi străluceşte în lumina soarelui, datorită incrustaţiilor sale. Templul mai are patru turnuri ce reprezintă o întruchipare a celor 33 de raiuri pe pământ.
Râul Chao Phraya. Acest râu ce îşi creează drum prin inima oraşului Bangkok, este în sine un obiectiv. Plimbările cu vapoarele pe râu pot fi o modalitate foarte adecvată de a vedea Bangkok-ul.
Chinatown – Oraşul Chinezesc. Cartierul chinezesc din Bangkok este cel mai vechi cartier din Bangkok şi datează încă din vremurile când comercianţii chinezi s-au mutat în zonă imediat după ce s-au pus bazele oraşului.
Strada Khao San. Această stradă este plină de turişti din Vest şi japonezi. Este un loc aglomerat, dar foarte bun pentru cumpărături ieftine.
Casa Jim Thompson. Casa acestui american care a ridicat industria thailandeză de mătase după al Doilea Război Mondial găzduieşte o mulţime de obiecte de artă.
Wat Pho (Templul lui Buddha culcat). Unul dintre cele mai vechi şi mari temple din Bangkok găzduieşte celebra statuie a lui Buddha culcat. Aceasta e cea mai mare din Thailanda, măsurând peste 45 de metri.
Oraşul Antic (Muang Boran). Unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume. Este un oraş în miniatură în care sunt prezentate cele mai cunoscute monumente şi clădiri din Thailanda.
Viaţa de noapte, cea mai „cool“ din toată Asia
Viaţa de noapte din Bangkok are o reputaţie meritată din plin că fiind una sălbatică şi interesantă. În acelaşi timp, este sigură distractivă şi relaxată. Viaţa de noapte din Bangkok oferă de toate pentru toţi. De la localuri cu muzică live, baruri şi cluburi de noapte extraordinare. După ce soarele apune, Bangkok-ul pare că abia s-a trezit la viaţă. Oraşul are patru zone importante în care viaţa de noapte este de notat. Fiecare dintre aceste cartiere este plin de cluburi cu stil şi ritmuri muzicale dintre cele mai variate. De asemenea, există o mulţime de baruri care au făcut ca viaţa de noapte din Bangkok să devină foarte cunoscută. Distracţia este garantată în aceste baruri. Multe dintre ele au dansatoare la bară sau dansatoare exotice care încântă clienţii cu senzualitatea lor. În Bangkok există şi o mulţime de baruri cu specific american, englezesc sau irlandez. Acestea sunt extrem de populare printre străinii stabiliţi în oraş şi printre turiştii europeni care se pot bucura de berea la draft într-o atmosferă familiară. Viaţa de noapte din Bangkok este foarte variată şi puteţi fi siguri că nu vă veţi plictisi în vacanţa de la Bangkok.
Shopping în Bangkok
Mall-urile şi magazinele imense pe mai multe etaje din Bangkok sunt un adevărat paradis al cumpărăturilor. De la legendarul MBK (Mah Boon Krong), la sofisticatul Eporium sau Siam Discovery, până la magazinele de lux din Siam Paragon, Bangkok-ul are oferte încântătoare pentru orice gust, buzunar sau stil. Cea mai nouă apariţie în bogatul peisaj al mallurilor din Bangkok este noul mall de-a dreptul fabulos numit Central World. Acesta a fost desemnat oficial cel mai mare mall din Asia de Sud Est. În aceste malluri, veţi găsi cele mai bune magazine de modă din oraş, magazine de accesorii, magazine cu bunuri de lux sau magazinele celor mai prestigioşi designeri. Nu numai că toţi cumpărătorii se pot simţi de-a dreptul răsfăţaţi de oferta extraordinar de bogată, dar în aceste malluri este extrem de uşor să te descurci, chiar dacă sunt atât de mari.
Informaţii practice
Bicicletele verzi au fost introduse în august 2008 de primărie. Acestea sunt puse la dispoziţia turiştilor pentru a se plimba prin Bangkok. Cei ce le folosesc trebuie să păstreze o rută prestabilită. Ruta este marcată şi trebuie să aducă bicicleta la punctul de plecare în maximum trei ore. Există opt puncte diferite de unde puteţi pleca cu bicicletele. În fiecare loc vi se pune la dispoziţie şi o hartă cu informaţii despre locurile interesante ce pot fi văzute. Traficul, fiind foarte intens, aceasta modalitate de transport nu este pentru cei slabi de inimă.
Bangkok Taxi. Pentru servicii de taximetrie de calitate puteţi apela la Bangkok Taxi Corporation. Nu trebuie decât să sunaţi şi să vă rezervaţi maşina. Firma se agită să ofere cele mai bune servicii. Puteţi suna după un taxi la orice oră din zi şi din noapte şi din orice locaţie din oraş. Bangkok Taxi Corporation ia comenzi şi în oraş, dar şi în împrejurimi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare