Bandiţi de ocazie, în miez de noapte

16 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Doi tineri, cu vârste de 22 şi 29 de ani, au pus pe jar, la sfârşitul săptămânii trecute, toată poliţia oraşului Haţeg. Aceştia au furat o sticlă de alcool dintr-un local, după care au bătut şi ameninţat cu moartea un taximetrist, căruia i-au furat maşina. De parcă totul nu era de ajuns, ei au mai şi condus autoturismul, deşi nici unul nu avea permis de conducere .

L-au abandonat pe câmp

Ghinionul taximetristului, un tânăr de 21 de ani, din Haţeg, a început în momentul în care a luat în maşină, din mijlocul oraşului, în miez de noapte, doi clienţi, vizibil băuţi. Aceştia i-au cerut să-i ducă până în comuna Baru Mare unde, odată ajunşi, s-au oprit la un restaurant spunându-i şoferului să-i aştepte. După numai 10 minute, bărbaţii s-au întors în fugă la maşină, cu o sticlă de whisky, furată şi i-au cerut taximetristului să-i transporte înapoi la Haţeg. Numai că, alcoolul le-a întunecat minţile, iar la ieşirea din localitatea Pui, cei doi tineri şi-au dat seama că puţină adrenalină nu le strică, motiv pentru care i-au cerut şoferului să oprească taxi-ul şi să coboare. Pentru că nu s-a supus ordinelor, tânărul taximetrist a fost dat jos cu forţa, bătut cu pumnii şi cu picioarele şi ameninţat cu moartea. Apoi, tâlharii i-au furat cheile şi au demarat în trombă, lăsându-l pe şofer într-o baltă de sânge.

Au primit mandat de arestare

Din păcate pentru ei, aventura nocturnă nu a durat mult, întrucât, după ce s-a dezmeticit, taximetristul a sunat la poliţie, iar cei doi tâlhari au fost prinşi pe raza satul Galaţi, pe DN 66. Potrivit oamenilor legii, autoturismul furat a fost condus de tânărul de 22 de ani, care nu avea permis de conducere şi mirosea de la o poştă a alcool, motiv pentru aceştia i-au cerut să facă testul cu aparatul etilotest. Bărbatul a refuzat însă atât etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. Tinerii tâlhari au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, furt calificat, conducere fără permis şi refuzul de recoltare a probelor biologice de sânge. Tot în aceeaşi zi, au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Haţeg, care au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ruinele din centrul Petroşaniului

Această chestiune este sigură. După anul 1990, în Valea Jiului, orice clădire lăsată nefolosită, sau mai bine spus de izbelişte,...

S-a stins din viatã deputatul Ioan Timis

După o luptă de mai mulţi ani cu un cancer necruţător (leucemie), parlamentarul hunedorean Ioan Timiş (PDL) s-a stins din...

A fost găsit pe fundul lacului

Trupul bărbatului de 46 de ani, din comuna Toteşti, care s-a înecat în data de 7 august, în lacul de...

Închide