Comunitate

La Termocentrala Mintia, şomaj tehnic, de la director, până la paznici

Nicolle Ebner

Pentru economie la fondul de salarizare, dar şi în semn de solidaritate cu „naţiunea”, directorul general adjunct al Electrocentrale Deva, Cristian Vladu, a intrat în şomaj tehnic, alături de angajaţii societăţii producătoare de energie.

Economie la fondul de salarizare
„În spirit de solidaritate cu naţiunea aflată în recesiune, dar şi pentru reducerea cheltuielilor de salarizare, am intrat şi eu în şomaj tehnic. Cu toate acestea sunt în fiecare zi în unitate”, a declarat Cristian Vladu. Potrivit conducătorului Electrocentrale Mintia-Deva, pe parcursul unei perioade de 90 de zile, toţi cei 1.500 de angajaţi ai societăţii producătoare de energie vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, câte 15 zile minimum, în eşaloane de câte 250 de angajaţi. Pe perioada şomajului tehnic, contractul colectiv de muncă se suspendă, prin urmare, angajaţii nu mai beneficiază de sporul de vechime dar şi de alte prevederi care le rotunjeau veniturile. Conform declaraţiilor lui Cristian Vladu, economiile la fondul de salarizare sunt substanţiale, la mijloc fiind vorba de câteva zeci de miliarde de lei vechi, care vor acoperi o parte din găurile lăsate în bugetul societăţii de o serie de „cheltuieli imense” efectuate în acest an.
Soarta Electrocentrale Deva-Mintia urmează să se hotărască în această săptămână, când se va definitiva strategia energetică a României, până în anul 2035. „Sperăm ca termocentrala să rămână în sistemul energetic naţional. Ori pe cărbune – situaţie în care se impune o retehnologizare cu finanţare externă, sau Electrocentrale Deva-Mintia va fi a doua centrală nuclearo-electrică din România, după cea de la Cernavodă”, a menţionat Cristian Vladu, directorul general adjunct al unităţii devene.

7 comentarii la „La Termocentrala Mintia, şomaj tehnic, de la director, până la paznici

 • Nicolle, iar dezinformezi! Spune-le oamenilor ca acele „cheltuieli imense” le-au facut directorii PNL si PSD , fara sa se gandeasca la investitiile cerute de UE, fara de care termocentrala isi pune lacat in cativa ani! Ia aminteste-i si pe ei, stimata doamna, daca esti ziarista, scrie obiectiv si corect, nu la comanda lui m.m!
  Pai, datorita lor se merge in somaj tehnic…daca nu mai este productie, fara retehnologizari…ia intreaba-l si pe liderul de sindicat cum s-a preocupat el de retehnologizare cat a fost sef si director? Hai, sa vedem ce iti spune! Sau vino in mijlocul oamenilor de la termocentrala si intreaba-i pe ei de ce a aajuns firma in situatia asta?

 • Mintia merge din rau in mai rau. S-a facut o restrucurare cu reducere de personal. Atunci au plecat oameni cu o mare experienta,uni scarbiti de cum se conduce centrala, altii aflati in prag de pensie.O reducere de personal era necesara de mult timp. Dar nu una orbeasca , in care sa plece cei mai buni specialisti si sa ramana pilele (bine platite, care stau pe posturi caldute, fara responsabilitati, care au primit dupa restructurare si cresteri de salar), fara sa se tina seama de competenta, calificare, profesionalism, importanta si calitatea muncii depuse. Paradoxul este ca si acum se dau oameni in somaj tehnic dar in acelasi timp se angajeaza neaveniti in meserie in aceleasi locuri de munca.CUM VINE ASTA? Cineva va PLATII.Vai de viitorul Mintiei! Treziti-va!!!!! Jos cu VLADU si clica lui. Opriti HOTIA si MAFIA.

 • Cat se cotizeaza acum sa te angajezi la Mintia? Auzisem de vreo 2000 Euro!Rog raspuns urgent.Sunt inscris in PDL. Am deci calificare.

 • bravo viorele!ai perfecta dreptate .sunt unul dintre cei care am plecat cu ordonanta scarbit de cele ce se intampla in termocentrala mintia.asa ceva nu ar trebui sa fie posibil.pe de-o parte restructurezi pe motiv de eficientizare,iar pe de alta angajezi!?si pe cine angajezi?tot felul de acoliti nepregatiti(papagali pdl-isti) ai acestui om fara caracter care stim multi ce afacut si pe vremea cat a fost prefect.adica nimic pentru acest judet,in schimb pentru el da si sa mai amintim si faptul ca toata ziua era cu wihski-ul in nas.mai nou am inteles ca este autobuz platit de mintia care circula pana la simeria!daca tot am inceput as vrea sa-i intreb si pe liderii de sindicat ce parere au despre toate acestea?va dau tot eu raspunsul: niciuna!atata timp cat lor le merge bine si pe deasupra si-au mai angajat si ei rudele si prietenii iar vladu le-a mai dat ceva clase ca sa le inchida gura ,de ce sa mai ia atitudine?sa va fie rusine” domnilor”sindicalisti!iar celor din pdl care il pupa in *** pe betivu ala vreau sa le transmit ca sunt niste oameni slabi,nepregatiti,fara caracter ,de fapt asa cum sunt toti pdl-isti in frunte cu chiorul ala de basescu.

 • cum e posibil dai in somaj tehnic si in acelasi timp angajez incompetenti

 • din mintia au plecat anul trecut prin concediere colectiva 300 de oamenii, in schimb de cand a venit noua conducere s-au angajat circa 100/150 de oameni cu toti la BIROU si cu toti PORTOCALI.
  din nefericire aceste practici se practica in Romania de catre toate partidele, atat timp cat la condurea acestor intreprinderi se fac numiri politice

 • rusine o angajat teroristul de valadu toata simeria si numai la birouri unde deja depasesc nr celor din ture care vin ca fraieri in sambete si duminici si de sarbatorii sa ii tina in spate pe nenorocitii de la birouri care stau cate 10 in birou si se joaca pe calculatoare si beau 10 cafele pe zi.mariri de salrii se dau numai lor,prostii sa lucreze si sa moara.multi de la birouri nici nu stiu macar ce rol au in firma aceea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura