Balşa: taxe şi impozite nemajorate

6 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Foarte multe conduceri locale au decis să nu majoreze taxele şi impozitele aferente noului an. S-au conformat însă normelor legale în vigoare, actualizând grila la rata inflaţiei. La Balşa s-a procedat la fel.

„Hotărârea de Consiliu Local a fost luată luna trecută. Populaţia e îmbătrânită, condiţiile de trai sunt la nivelul unei comune încercată de vremuri, aşa că nu era cazul să împovărăm oamenii. Fiind fostă zonă minieră, beneficiază de Legea Moţilor, în baza căreia tarifarea dărilor se face la jumătate din valoarea standard. Unii au proprietăţi pe la noi, dar sunt plecaţi prin ţară ori în străinătate. Neavând domiciliul aici, nu au parte de scutirea de 50 la sută. Începând cu 2018, am primit de la Guvern cota respectivă, fiind o mână de ajutor întinsă primăriilor. Ce pot să mai spun e că lumea e conştiincioasă şi plăteşte, ştiind că sunt datorii la stat pe care trebuie să şi le achite. Cu acest prilej vreau să anunţ că cine onorează taxele până la sfârşitul lunii martie va avea o reducere de 10 la sută“, a precizat Simion Meteşan (foto), primarul comunei Balşa.
Referitor la bugetul pe 2020, acesta speră să fie unul bun şi îndestulător pentru nevoile cotidiene, dar şi cele investiţionale.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Sorin Marica susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Mai mulţi parlamentari cer reintroducerea celor două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, legea actuală bazându-se pe desemnarea câştigătorului pe...

Slujba de Bobotează de pe Muntele Straja

Turiştii care au luat parte ieri, luni la slujba de Bobotează, desfăşurată la schitul din Staţiunea Straja, au primit aghiazmă...

Rănit grav după ce a intrat într-un cap de pod

Un tânăr de 25 de ani, din judeţul Timiş, a ajuns la spital cu răni grave după ce maşina la...

Închide