Balonul de Aur nu se mai acordă în acest sezon

Boardul revistei France Football, organizatoare a celebrei competiţii internaţionale pentru premiul Balonul de Aur, a anunţat luni că din cauza faptului că unele ţări au abandonat competiţiile fotbalistice şi pentru că amânarea unor competiţii ca EURO 2020 şi Copa America nu ar fi permis un vot corect, în actualul sezon, Balonul de Aur, cel mai important premiu al fotbalului mondial, nu va fi acordat, fiind pentru prima oară când se întâmplă acest lucru de la înfiinţarea lui în 1956.

Totul din cauza pandemiei de coronavirus, transmit organizatorii. „Circumstanţe excepţionale, decizii excepţionale. Un asemenea an unic nu poate şi nu ar trebui să fie tratat ca un an ordinar“, se arată în comunicatul France Football.
Balonul de Aur se acordă anual în urma votului unui juriu internaţional de jurnalişti. Între 2010 şi 2015, France Footbal şi FIFA şi-au unit forţele pentru atribuirea acestui premiu, dar din 2016, forul internaţional al fotbalului a decis să atribuie propriile premii. Primul Balon de Aur feminin a fost decernat începând cu anul 2018.
La ediţia din 2019 Balonul de Aur a fost câştigat de argentinianul Lionel Messi, care deţine recordul de trofee câştigate (6), fiind urmat de celălalt star mondial, Cristiano Ronaldo (5). France Football a precizat că viitoarea ediţie a Balonului de Aur va fi acordată pentru anul 2021. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.