Balint: Strabag şi-a bătut joc de drumurile judeţene

Sorina Popa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va sesiza Garda de Mediu şi va acţiona în judecată firma Strabag, pentru că nu a respectat protocolul şi nu a reparat drumurile judeţene distruse de transportul de materiale pentru construcţia autostrăzii.

Ridică limita de greutate

Tiberiu Balint susţine că reprezentanţii Strabag au aruncat asfaltul distrus şi care a fost luat de pe şosele, exact pe marginea drumului. „Acest lucru este interzis de lege. Cei de la Strabag nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au reparat drumurile judeţene distruse din cauza transporturilor de materiale necesare pentru construcţia autostrăzii Deva-Orăştie. Miercuri, la ora 12, expiră termenul până la care Strabag şi-a luat angajamentul să repare toate stricăciunile. Însă, pe tronsoanele Hunedoara-Deva, Brănişca Hărău-Uroi, Geoagiu-Balşa, Turdaş, Uroi-Simeria, nu s-a mişcat nimic. Ca atare, de miercuri de la ora 12, vom pune limite de greutate şi vom verifica toate transporturile. Până acum, era permisă o geutate de opt tone pe osie, dar după expirarea termenului, va fi de cinci tone pe osie”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Sesisează beneficiarul autostrăzii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai afirmat că „vom evalua pagubele produse de firma Strabag cu ajutorul unor experţi şi vom da în judecată firma austriacă. Vom face demersuri şi către Ministerul Transporturilor şi CNADR, beneficiarul autostrăzii, pentru a rezolva problema drumurilor judeţene distruse. Este un dezastru pe unele tronsoane, pe care cei de la Strabag s-au angajat să le repare. Nu trebuie ca hunedorenii să plătească stricăciunile făcute de constructor. Nu e normal aşa. Nu suntem împotriva construcţiei de autostrăzi, dar nici aşa, să se lase cu dezastru după investiţie”, a declarat Balint în conferinţă de presă.

One thought on “Balint: Strabag şi-a bătut joc de drumurile judeţene

  • 30 octombrie 2012 la 9:38
    Permalink

    Bravo d-le vicepresedinte!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare