Băiţa: activitate normală, dar cu măsuri de precauţie

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Pe toată durata stării de urgenţă, activitatea administraţiei publice din Băiţa se desfăşoară în regim normal, dar cu respectarea unor măsuri de prevenţie împotriva COVID-19.

„Lumea poate veni în continuare la primărie, nu am restricţionat accesul. Regula de bază e că intră o singură persoană la fiecare departament, pentru a se evita aglomerarea. Oamenii primesc mască şi mănuşi, astfel ca riscurile să fie diminuate la minimum. Facem acţiuni de dezinfecţie zilnic (scări de bloc, străzi, zona magazinelor etc), iar angajaţii noştri lucrează cu mănuşi şi măşti. Au la dispoziţie dezinfectant atât pentru mâini, cât şi pentru încăpere. Le-am dat inclusiv dezinfectant să-şi pună în maşini şi măşti pentru cei de acasă. Fiind perioadă pandemică, evenimentele au fost excluse din programul cultural prestabilit. Este clar că sărbătoarea de 1 Mai nu poate fi reportată, iar Zilele Comunei ce aveau loc la finele lunii iunie nu ştim în ce fel şi dacă le vom putea reprograma. Asta, deoarece banii alocaţi pentru manifestări (20.000 de lei) i-am direcţionat către capitolul de urgenţă. În altă ordine de idei, nu avem decât un caz cu vârsta de peste 65 de ani care necesită sprijin din partea noastră, în rest, vârstnicii au aparţinători care se ocupă de ei. Privitor la cei aflaţi în izolare, sunt câţiva cetăţeni, printre care şi o angajată a primăriei. A fost plecată pe la spital cu mama ei şi a fost înştiinţată de către cei de la DSP că trebuie să stea în izolare. Dar nevenind la lucru, deci implicit în contact cu colegii, nu s-a impus şi izolarea noastră”, a afirmat Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.
Acesta a mai spus că au fost distribuite declaraţii pe propria răspundere pentru cetăţeni (pe la magazine, la primărie), iar microbuzele circulă fără orar modificat. Aici există medic de familie şi dispensar, iar reţetele pot fi ridicate de la cele două puncte farmaceutice, deci fără a implica deplasare în afara comunei.
„Fac un apel ca să se evite circulaţia atunci când motivele nu sunt întemeiate. Distanţarea socială nu e prea comodă şi plăcută pentru nimeni, dar trebuie să fim conştienţi că este un efort comun pe care e musai să-l facem dacă ne dorim să rămânem sănătoşi, iar cei dragi nouă să nu sufere. Va doresc cele bune şi vă urez să ne revedem cu bine”, a fost îndemnul lansat de primar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noile măsuri privind circulaţia persoanelor de peste 65 de ani

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 10, începând cu data de 27 aprilie a.c., circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65...

Măsuri fiscale în vigoare începând cu data de 16 aprilie 2020

În Monitorul Oficial nr. 319 din 16 aprilie 2020 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 48/2020 din...

A intrat cu maşina în stâlpul de electricitate

Poliţiştii rutieri au aflat imediat şi cauza care a dus la accident: băutura. ”Un tânăr în vârstă de 20 de...

Închide