Băgaţi… sub apă de îmbolnăviri

11 x 1 cstafeta

Ciprian Marinuţ

Speranţele înotătorilor de la CSS Hunedoara de a cuceri medalii în probele de ştafetă la Campionatul Naţional de Juniori au fost sabotate de probleme de sănătate şi de convocarea liderului echipei la lotul României, pentru un concurs internaţional.

Au recordurile, dar ratează medaliile
Necazurile medicale şi calendarul competiţional internaţional au destrămat ştafeta de juniori 16 ani a înotătorilor de la CSS Hunedoara şi au spulberat speranţele lor la o medalie la Campionatele Naţionale de Juniori. Ştafeta, care stabilise două noi recorduri la Naţionalele de Seniori în probele de 4x 100 metri liber şi 4x 100 metri mixt şi era favorită la medalii la întrecerea juniorilor, a rămas fără oameni şi nu va concura la naţionale. Liderul echipei, Cristian Rizan, a fost convocat de Federaţie la lotul României, pentru a concura la „Cupa Ţărilor Central Europene”, ce are loc în Polonia, în aceeaşi perioadă. Iar Alexandru Ancuţa, un alt component al ştafetei, are interdicţie din partea medicilor de a concura, din cauza unei sinuzite, astfel că, ştafeta CSS Hunedoara nu va fi pe lista de start. Şi, pentru că un necaz nu vine niciodată singur, antrenoarea Anca Băjan nu va fi alături de sportivii hunedoreni la naţionalele programate la Piteşti, în perioada 10–13 decembrie, din cauza unei pneumonii. „Am avut ghinion la toate concursurile din acest final de an. La Naţionalele de Seniori, Rizan a avut probleme medicale. Acum, Ancuţa trebuia să se interneze, dar a refuzat şi va înota în probele individuale, dar nu şi la ştafetă. În plus, nici eu nu voi fi la concurs alături de ei, deoarece am fost suspectă de gripă nouă, dar s-a dovedit că am doar pneumonie. E păcat, pentru că la ştafetă aveam mari şanse la medalii”, a spus Anca Băjan, antrenoare la CSS Hunedoara.

Şanse minime
În aceste condiţii, CSS Hunedoara va miza la Campionatul Naţional doar pe trei sportivi sută la sută apţi de concurs. Răzvan Jurcan, Daniel Scurtu şi Paul Chiriţoiu au însă şanse minime la medalii, întrucât ei au doar 16 ani şi vor înota în compania unor adversari de până la 18 ani. „E aproape imposibil să urce pe podium, pentru că au adversari foarte puternici. Totuşi, concursul e  util, pentru a-şi îmbunătăţi timpii şi a acumula experienţă”, a spus Anca Băjan, care a precizat că sportivii vor fi însoţiţi la Piteşti de colegul său, Dan Ardelean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.