Bacalaureat de toamnă, cu note sub 9

6 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Livia Botici

Promovabilitate de 68 la sută, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Dintre toţii elevii care au susţinut testarea, nici unul nu a reuşit să obţină vreo medie de 9 sau de 10.

Rezultatele finale, miercuri
Cea mai mare medie obţinută în cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este 8,63. Tânărul care se poate mândri cu această reuşită este elev al Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad, la specializarea Filologie. De cealaltă parte a baricadei, stau 471 elevi hunedoreni, din totalul de 812 candidaţi, care, fie din cauză că nu s-au prezentat la examene, fie pentru că nu au învăţat suficient, nu au putut să obţină note peste 6, care să le asigure promovabilitatea. „La această sesiune, la nivelul judeţului, din totalul elevilor care s-a prezentat la examene, s-a înregistrat o promovabilitate de 68 la sută. Avem 310 elevi care, cu toate că s-au înscris, nu s-au prezentat la Bacalaureat şi, de asemenea, există 161 de tineri care au susţinut toate probele, dar nu au reuşit să obţină note peste 6. Într-o situaţie mult mai fericită se află alţi 341 de elevi, care se pot mândri că au trecut examenele, iar acum, pot să se pregătească pentru facultate. Dintre aceştia, cea mai mare parte, mai exact 244, au obţinut note între 6 şi 7”, a declarat Ilie Pârvan, inspector şcolar adjunct, în cadrul IŞJ Hunedoara. În cursul zilei de ieri, tinerii nemulţumiţi de notele obţinute au avut la dispoziţie patru ore, pentru a contesta rezultatele, iar miercuri vor fi afişate rezultatele finale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cântăreţii fotbalişti au debutat la U. Petroşani

Echipa de fotbal Universitatea Petroşani s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 5-0 în faţa grupării Retezatul Haţeg, într-un meci ce...

Criminalul va sta 27 de ani după gratii

Ion Dăneasă (foto), bărbatul de 46 de ani, din localitatea Câmpu lui Neag, care la începutul anului şi-a ucis în...

Minerii de la Uricani au ieşit în stradă

Peste 600 de persoane din Uricani, mineri, alături de soţii şi copii, au ieşit în stradă, după ce au aflat...

Închide