Bac-ul, tot mai greu de depăşit de către absolvenţi

30 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Rezultate slabe la Bacalaureat anul acesta în judeţul Hunedoara. Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoţia curentă cât şi din promoţiile anterioare, este de 59,34 la sută.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1.893 de candidaţi, dintr-un total de 3.190 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 1.754 sunt din promoţia curentă, iar 139 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Un număr de 157 candidaţi au absentat, iar 10 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat. Nouă dintre absolvenţii care au susţinut bacul au obţinut media 10, iar 41 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română, un candidat a luat nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă, 104 candidaţi au înregistrat nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar 121 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării. Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). Contestaţiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, până astăzi la ora 12. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.
Anul trecut, promovabilitatea la Bacalaureat în judeţ a fost de 66,17 la sută, fiind înregistrate două medii de 10. În 2018, rezultatul a fost de 66,95 la sută, iar promovabilitatea în 2017 şi 2016 a fost de 71,35 la sută, respectiv 67,43 la sută.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Robert Muzsic (PMP): Facem campanie fără atacuri, vrem să le arătăm hunedorenilor ce proiecte avem

Robert Muzsic (foto) va candida la alegerile locale din acest an din partea PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara. El...

Eroi declaraţi prin Lege

Cu toţii suntem diferiţi, dar avem un lucru care ne uneşte – identitatea noastră. Avem o istorie comună care ne-a...

Rugby. Competiţiile naţionale, reluate în luna august

Federaţia Română de Rugby a anunţat că în luna august se vor relua competiţiile tutelate de acest for naţional. Biroul...

Închide