; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Avram Iancu a început noua aventură în Marea Neagră, către Istanbul

3 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Clej

Aşa cum am informat în ediţia noastră de vineri, Avram Iancu, polisportivul din Petroşani de profesie bibliotecar, cunoscut pentru performanţele sale de înot în apele deschise, a pornit într-o nouă aventură, de data asta pe Marea Neagră.

Duminică, acesta a pornit în tentativa sa de a traversa Marea Neagră înot, de la Sulina până în Instanbul. Hunedoreanul îşi propune ca în 45 de zile să străbată înot tot drumul pe mare de 630 de km, ca de fiecare dată, tot fără costum de neopren.
Acesta a declarat pe pagina sa de Facebook, înainte de a pleca pe Marea Neagră, următoarele: „Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Ţării Româneşti. Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în faţa sacrificiului şi supliciului la care a fost supus Brâncoveanu şi cei 4 fii ai săi.”
După prima zi petrecută în apele mării, acesta a scris pe pagina sa de Facebook: „A fost prima zi! Una grea! Au fost 12 km foarte munciţi. Nu pot trage concluzii. Am luat doar învăţăminte!”.
Avram Iancu este cunoscut deja pe plan mondial pentru performanţele sale. Acesta a traversat înot Canalul Mânecii, în 30 august 2016, fără costum de neopren, după un efort de mai bine de 18 ore de înot continuu în apele reci. De asemenea, un an mai tarziu, polisportivul din Petroşani a parcurs înot Dunărea, de la izvoare, până la vărsarea în Marea Neagră, tot fără să poarte costum de neopren, în 89 de zile, ajungând în Sulina pe 16 septembrie 2017.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pieton rănit grav în timp ce aştepta autobuzul

Un bărbat din Orăştie a ajuns în spital cu răni grave, după ce a fost lovit de o maşină, în...

Alţi doi şoferi, prinşi băuţi la volan

Nu este săptămână în care agenţii rutieri hunedoreni să nu prindă conducători auto, care au urcat la volan fiind sub...

Amendaţi pentru că nu au înregistrat purcelul la medicul veterinar

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţ au intensificat controalele la fermele de animale şi la gospodăriile private. Printre alte verificări, inspectorii vor...

Închide