Avram Iancu a donat pentru „Cuminţenia pământului” premiul de la Consiliul Judeţean

Exif_JPEG_420

Bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu (foto), cunoscut ca primul român care a traversat Canalul Mânecii înot, a fost premiat de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara cu Diplomă de Excelenţă şi o sumă de 1.000 de lei.
Hunedoreanul a anunţat că va dona banii campaniei de strângere de fonduri pentru cumpărarea sculpturii „Cuminţenia pământului”, a lui Constantin Brâncuşi. „Am primit un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei, pe care cu mare drag îl voi dona în cadrul campaniei «Cuminţenia pământului». Eu cred cu tărie în unitatea şi prosperitatea poporului român, care are o identitate deosebită. (…) Constantin Brâncuşi face parte din această identitate naţională şi cu mare drag donez această sumă de bani”, a afirmat Avram Iancu. Iniţiativa de premiere a lui Avram Iancu a aparţinut consilierului judeţean Doiniţa-Maria Bălănesc.
Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum cu protecţie termică, apa având aproximativ 15 grade Celsius. După un efort care a durat 18 ore, hunedoreanul a parcurs 62 de kilometri, cursa sa fiind dedicată campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţionarea statuetei sculptorului român.
(N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare