Avocaţii deveni au încetat protestul împotriva judecătoarei Gheberta

5 februarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

După ce avocaţii din Baroul Hunedoara au anunţat protestul împotriva unei judecătoare, ieri, a avut loc o întâlnire a echipei manageriale a Curţii de Apel Alba Iulia cu decanul Baroului Hunedoara, avocatul Cosmin Roncioiu şi cu vicepreşedintele UNBR şi decan al Baroului Alba, avocatul dr. Mihai Baco.

Înţelegere faţă de avocata bolnavă
”Referitor la incidentul care a stârnit nemulţumirea avocaţilor din Baroul Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia îşi exprimă regretul cu privire la această situaţie şi speranţa că, printr-o mai bună comunicare interprofesională şi instituţională, evenimente nedorite de acest fel să poată fi evitate în viitor, astfel încât, atât activitatea de judecată, cât şi drepturile şi interesele justiţiabililor să nu fie afectate. Echipa managerială a Curţii de Apel Alba Iulia îşi exprimă înţelegerea şi solidaritatea cu doamna avocat faţă de situaţia personală delicată prin care trece în acest moment, îi doreşte însănătoşire grabnică şi o asigură de întreaga consideraţie faţă de activitatea profesională desfăşurată până în prezent. În acelaşi timp, suntem siguri, după valul de susţinere exprimat de colegii săi, că aceştia îi vor fi alături în continuare şi o vor sprijini în activitatea profesională, până când îşi va recupera pe deplin capacitatea de muncă”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia.

S-au redus reclamaţiile
”Referitor la derularea activităţilor de protest la nivelul instanţelor de judecată, echipa managerială a Curţii de Apel Alba Iulia a discutat cu conducerea Baroului Hunedoara despre demersurile întreprinse la nivelul instanţelor din circumscripţie pentru informarea corespunzătoare şi unitară a justiţiabililor şi a profesioniştilor din justiţie. Astfel, în urma întâlnirii din 30.01.2020 a echipei manageriale a Curţii de Apel Alba Iulia cu preşedinţii şi vicepreşedinţii tuturor instanţelor din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Alba Iulia, s-a convenit ca toate instanţele să afişeze explicit tipurile de cauze urgente ce se judecă pe fiecare materie în perioada protestului pe portalurile instanţelor din circumscripţie disponibile pe Portalul instanţelor de judecată http://portal.just.ro/ şi la toate sălile de judecată.
Prin urmare, ne exprimăm convingerea că după data de 30.01.2020, s-au redus situaţiile reclamate de inconsecvenţă la nivelul completurilor de judecată de la instanţele din circumscripţia teritorială şi că activitatea instanţelor se va desfăşura în continuare pe perioada protestelor într-un mod mai predictibil pentru toţi participanţii la actul de judecată”, a precizat conducerea Curţii de Apel Alba Iulia.

De ce au decis să protesteze avocaţii
Reamintim că avocaţii din Baroul Hunedoara au decis să protesteze faţă de decizia judecătoarei Ioana Nicoleta Gheberta, care a amendat o avocată care a lipsit de la un termen al unui proces, fiind internată în spital pentru proceduri medicale, ea suferind de o boală gravă. Judecătoarea a amendat-o pe avocată cu 1.500 de lei, de unde revolta avocaţilor, care nu vor mai participa la şedinţele de judecată ale completului condus de Ioana Nicoleta Gheberta, cu excepţia cazurilor în care sunt judecate persoane arestate sau în executarea unor pedepse privative de libertate.
Potrivit celor declarate de avocatul Cosmin Roncioiu, decanul Baroului Hunedoara, în urma discuţiilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, avocaţii deveni au decis să înceteze protestul iniţiat împotriva judecătoarei amintite.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tonel Pop spune:

    Majoritatea avocatilor sint niste excroci. Hotii striga Hotii. Imi este lehamite de aceasta breasla.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 6.02.2020

Beniamin Barna, tânăr din Deva Pentru că a fost arestat preventiv pentru furt, faptă comisă în Deva. La momentul infracţiunii,...

Bulina albă, 6.02.2020

Avram Iancu, bibliotecar şi polisportiv din municipiul Petroşani Pentru organizarea competiţiei nocturne de alergare montană - „Parângul Night Challenge”, întrecere...

Gura lumii, 6.02.2020

Zarvă mare la o uzină dintr-o zonă cu mulţi purtători de lămpaşe, unde s-a petrecut de pomină după ce s-a...

Închide