Avocat din Baroul Hunedoara, arestat pentru trafic de influenţă

Cristina Ghenea

Un avocat din Baroul Hunedoara a fost arestat ieri, pentru o perioadă de 29 de zile, după ce procurorii DNA au descoperit că acesta a primit bani de la un client, pentru a interveni pe lângă medicii legişti.

Ceruse bani pentru o alcoolemie mai mică  
Este vorba despre avocatul Radu Flaviu Chebuţiu, despre care procurorii anticorupţie spun că a încasat, anul acesta, sumele de 1.100 de euro şi 6.000 de lei, de la un client căruia i-a promis că va face demersuri pentru a obţine un certificat medico-legal, care să ateste o alcoolemie mai mică decât cea reală. Clientul respectiv a fost chiar persoana care, luna trecută, l-a denunţat la DNA, după ce văzut că avocatul nu îşi ţine promisiunea. Potrivit unui comunicat de presă emis ieri de autorităţi, Chebuţiu se oferise să aranjeze cu funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba şi cei ai Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, astfel încât, la analiza toxicologică, să se obţină un rezultat al alcoolemiei favorabil clientului său. Asta, după ce denunţătorul fusese prins băut la volan, de poliţiştii din municipiul Alba Iulia. Avocatul a fost reţinut marţi seară şi prezentat, ieri, instanţei de judecată, cu propunere de arest preventiv. „Magistraţii au admis propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, astfel că bărbatul a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile. Hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Antecedente cu trafic şi consum de droguri
Se pare că avocatul nu se află la prima încălcare a legii. Acesta a mai fost cercetat în 2001, alături de alte persoane, pentru operaţiuni cu droguri de risc şi consum de canabis. Într-o seară a lunii octombrie 2001, pe raza localităţii Simeria, oamenii legii au identificat în trafic, un autoturism Opel Kadet, înmatriculat în Germania, condus de Elvis-Daniel Henteş, care avea în portbagaj două plante de canabis. Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că, la data de 1 octombrie 2001, Radu  Flaviu Chebuţiu (n.r. pe atunci în vârstă de 21 de ani, student la drept în cadrul Universităţii „1 Decembrie”), Lucian Avrămescu şi Cristian Mihai Sârbu au identificat o cultură de canabis, situată între două parcele de teren cultivate cu porumb, în apropierea municipiului Blaj, judeţul Alba, după care, la data de 2 octombrie 2001, împreună cu al patrulea învinuit, s-au deplasat la cultură, de unde au recoltat mai multe fragmente vegetale. Drogurile ar fi fost ulterior uscate şi prelucrate la locuinţa lui Chebuşiu din Alba Iulia, unde, cu ocazia percheziţiilor, oamenii legii au descoperit 24 de kilograme de cânepă indiană, în toate stadiile de vegetaţie, care era prelucrată şi consumată sub formă de ţigări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare