Politica si administratie

Averile multor primari din judeţ rãmân un mare secret

Carmen Cosman

Pentru mulţi primari, viceprimari sau aleşi locali din comunele hunedorene, legea este absolut facultativă, iar averile acestora sunt încă un mare secret.
Potrivit legislaţiei în vigoare, angajaţii administraţiilor publice locale sau judeţene au obligaţia de a-şi face publice declaraţiile de avere. Legea spune că acestea trebuie postate la avizierul instituţiei sau pe site-ul primăriilor şi comunicate, în mod obligatoriu, Agenţiei Naţionale de Integritate. În realitate, însă, doar o parte dintre edili respectă prevederile legale, iar caracterul facultativ al legii se constată în ceea ce priveşte primăriile de comune. Unele dintre ele au site-uri, din care lipseşte cu desăvârşire capitolul „declaraţii de avere”. Alte site-uri ale primăriilor au şi această rubrică, dar fără vreun conţinut. În alte cazuri, destul de multe, nu există nici măcar site-uri. „Am făcut numeroase adrese pentru realizarea site-urilor administraţiilor publice locale, dar unii au motivat că nu au fondurile necesare”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.
Pe de altă parte, site-urile ar putea fi considerate obligatorii, pentru a putea posta proiectele de hotărâre de consiliu, dar nici măcar acest lucru nu i-a determinat pe toţi edilii hunedoreni să îşi creeze pagină web pentru instituţia pe care o conduc. Şi mai mult decât atât, o serie de primari sunt în culpă şi riscă sancţiuni din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. Aşa cum precizam, există obligativitatea transmiterii declaraţiilor de avere către ANI, care le postează pe site-ul său. Ghinion, şi în acest caz, reglementările legale sunt tot facultative pentru mulţi dintre edilii comunelor hunedorene, chiar dacă amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei!

5 comentarii la „Averile multor primari din judeţ rãmân un mare secret

  • ascund averea ,nu vor sa cunoasca cetatenii ce averi au ,le este rusine ca ei nu mai pot de bogati ce sunt ,si cetatenii fac care iau votat fac foame .

  • Cel mai bogat primar din zona Ardeal-Banat este fara doar si poate primarul din Hateg , controversatul Timis Nicolae ,care in urma cu 10-12 ani era un modest, calic si acum rade in barba de toti din jurul sau ,a navigat pe la toate partidele , a strans averi colosale direct si prin interpusii sai , marionetele care -i fac jocul , care din obligatie sau de frica fac orice ca sa-l multumeasca , fie ca-i are la mana cu cate ceva , fie ca participa la impartirea ciolanului cu el( ex, Hofner, Gavre,Dabelea , Stefoni,G. Mitica , Arimescu,Chiper,Prejban , Mihutiu, e.t.c.,)Are terenuri , vile, apartamente,autovehicule mici, mari ,concesionari prin falsuri , ,, mosteniri , donatii , cumparari aranjate prin interpusi gen Derecichei ,Serengau , si altii. Zic unii ca a facut una din ultimele angajari pentru 1000 de litri de tuica (buna ,spun cei care au dat-o si cei care au gustat-o). Daca ai loz te angajeaza unde -ti doreste sufletul in parohia sa.Primaria e teasc de angajati , pe o parte a redus pe cei indezirabili iar pe alta a angajat favoritii casei.A luat din banci in numele consiliului local 130 de miliarde care vor fi platiti de catre administratiile viitoare.Ne face acum orasul frumos ca sa platim noi contribuabilii si copii nostrii datoriile care le face el , dar scopul lui este doar adunarea comisionelor primite in conturile lui grase . Vivat. Sa traiasca la multi ani nenea Nae.

  • Am uitat ceva . Stiti care este gradul de indatorare al orasului Hateg in banci ?Cine stie il duc sa vada gradul de imbogatire al ciocoiului parvenit Timis Nicolae , pe vremuri de criza cand lumea o duce tot mai greu in acest oras stapanit de mafia lui Nae Macris.I se spune asa caci mama lor aduna frunze de macris sa le faca zeama din ele , zeama acra de Macris.

  • Primare nu mai iti mai ascunde avere ca si asa nu ai cum ca cei de la DNA au deja mormanul de dosare impotriva ta si o sa ajungi unde vor ei adica intr-o colivie ca o pasare care a facut foarte mult rau si acuma e pedepsita.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura