Avan – avanpremieră

12 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

04 untitled

Tot se plângea colegul meu de pagină şi proiecte că despre el nu scrie nimeni şi atunci scrie singur. Ei, uite că a venit momentul (de fapt a revenit, am mai scris despre el…) să scriu poate nu doar despre el, cât despre un proiect cultural comun pe care vom încerca să-l promovăm nu doar la Hunedoara şi Deva, ci şi în localităţi mari din întreaga regiune – Sibiu, Arad, Timişoara, Alba Iulia.
Este vorba de fapt, despre tradiţionalul festival medieval „Zilele castelului”, ce va avea loc între 16 şi 26 iulie la Hunedoara, dar care se va desfăşura în acest an într-o formulă inedită, care va pune în valoare (inclusiv) un brand naţional, nu cel cu Land of choice, ci unul mai celebru, cu Dracula, pe care americanii îl cunosc şi recunosc fără să mai fie nevoie de bani cheltuiţi şi melodii de promovare.  Nu pot spune deocamdată mai mult, dar pot să vă reamintesc că dacă există un castel care are legătură cu Vlad Ţepeş, adică cu Dracula, păi acela este castelul nostru, al Corvinilor. Da, vrem să aducem legenda şi aici, da, vrem să organizăm un eveniment cu un grad mare de unicitate, nu pentru Hunedoara, ci chiar pentru România, un eveniment pentru care avem drepturi de autor şi care sperăm că va deveni cu adevărat mare. Urmăriţi mass-media locală şi naţională şi veţi afla despre ce este vorba. Iar dacă încă nu aveţi program pentru perioada 16-26 iulie, nu fiţi supărat, s-ar putea ca evenimentele care se desfăşoară la castel să vă placă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cultură de înaltă clasă la Colegiul „Emanuil Gojdu”

Zilele trecute am asistat la Gala Performerilor de la „Gojdu”, după cum am observat că le place elevilor de aici...

Turnul de la Crivadia

Turnul de pază medieval de la Crivadia se înalţă pe marginea stâncoasă a apei Merişor.

Congresul anual al Societăţii de Geografie din România

Tema congresului, care se desfăşoară între 12-14 iunie la Deva, este „Mediul geografic – protecţie şi conservare”, iar manifestările se...

Închide