Politica si administratie

Autostrada Lugoj-Deva: Licitaţia pentru peticul de 9 kilometri cu tunelurile pentru urși, reluată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că oferta tehnică depusă de o asociere din Turcia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva este neconformă, astfel că licitaţia va fi re­luată.

Nu a fost admisă
„Vom relua licitaţia pentru contractul de „Proiectare si execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secţiunea E şi finalizare Sec­ţiunea D” deoarece oferta tehnică depusă de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconformă. În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de către asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice”, a transmis CNAIR. Conform sursei citate, întrucât singura ofertă depusă în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, procedura a fost anulată, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile pu­blice: „(1) Autoritatea contractantă are obli­gaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nici o ofertă/solicitare de par­ticipare sau dacă nu a fost depusă nici o ofertă admisibilă”. CNAIR a arătat că va face toate demersurile, în regim de ur­genţă, pentru reluarea rapidă a licitației.
În 14 februarie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că o asociere de constructori turci a ofertat pentru pro­iectarea şi execuţia secţiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanţat din fonduri europene. „Până la termenul limită, a fost depusă o singură ofertă de către: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, a transmis atunci CNAIR. Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841 de lei, sursa de finanţare fiind fonduri europene nerambursabile. Lungimea traseului este de 9,13 km, din care 2,13 km de tunel.
Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare şi 28 de luni execuţie, con­form factorilor de evaluare din Docu­men­taţia de Atribuire. Conform condiţiilor din Acordului de mediu, a fost prevăzută rea­li­za­rea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabi­li­tate şi a impactului negativ cu implicaţii major
Conform condiţiilor din Acordului de mediu, a fost prevăzută realizarea a două tu­neluri în cadrul Secţiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a im­pactului negativ cu implicaţii majore asu­pra mediului. (A.Năstase)

2 comentarii la „Autostrada Lugoj-Deva: Licitaţia pentru peticul de 9 kilometri cu tunelurile pentru urși, reluată

  • Totuși pentru toate ticăloșiile astea nu răspunde nimeni? Tot sar progresiștii – care au toată propaganda la dispoziție- pe ăilalți dar în fapt nu se mișcă nimic. Nu vom avea autostradă pe acolo mulți ani de acum înainte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura