Politica si administratie

Începe recensământul populației și al locuințelor

Astăzi, 14 martie 2022, începe prima etapă a recensământului populației și lo­cuințelor din România. În această etapă se va desfășura auto-recenzarea online.
Toți cei care doresc pot completa infor­ma­țiile solicitate de INS până în data de 15 mai, online. Persoanele care aleg să se auto­re­cenzeze vor primi câte o zi liberă plătită, de la angajator. În schimb, cei care se opun recen­zării sau oferă informații eronate vor fi amen­dați cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Poate fi completat cu ușurință
Începe astfel prima etapă a recen­să­mân­tului populației și locuințelor care se va întin­de de-a lungul a două luni, până pe 15 mai. În această etapă, fiecare cetățean care do­rește poate să completeze singur chestio­na­rul de recensământ. Chestionarul a fost rea­lizat astfel încât să fie completat cu ușu­rință, în condițiile în care persoana care o face nu beneficiază de o instruire specială. Fiecare dintre cei care vor completa, va avea pro­priul chestionar de autorecenzare, co­res­­punzător situației particulare în care se găsește
„Știți foarte bine, partea de colectare a da­telor se va realiza prin două metode: prin auto­recenzare și prin recenzare asistată, realizată cu ajutorul recenzorilor, care vor realiza cu ajutorul tabletelor, interviurile față în față, a spus ea la o întâlnire informală cu presa. Vor fi chestionare particularizate pen­tru cine este căsătorit și cine nu e, pentru absolveniți de facultate sau de liceu, pentru cei dintr-o anumită categorie de vârstă sau din alta, mai ținem cont dacă lucrează sau nu, dacă este pensionar”, a spus Silivia Pisică, directorul general al Institutului Național de Statistică.
Autorecenzarea va avea loc în perioada 14 martie – 15 mai. Urmează ca din 16 mai și până în 17 iulie, recensământul să fie realizat de operatori care vor merge din casă în casă.

One thought on “Începe recensământul populației și al locuințelor

  • Niciodată nu ați vrut să ajutați victimele torționarilor .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura