Autostrada Lugoj-Deva, în pericol?

Un blocaj pe lotul 2 al autostrăzii, sec­torul Margina-Holdea/Coşeviţa, unde sunt prevăzute tunelurile „urşilor” ar pu­tea fi iminent dacă la rectificarea bu­ge­tară nu vor fi alocate sumele cerute de mi­nisterul de resort. Avertismentul mi­nistrului Transporturilor şi Infrastruc­turii, Cătălin Drulă, vizează și alte pro­iecte de întreținere ori investiții în rețea­ua de transport.

Consecințe grave
„Avem recorduri istorice la Transporturi şi pe fonduri europene, şi pe naţionale. Până la urmă, varianta de rectificare, sub solicitarea Ministerului Transporturilor, vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui? Eu ga­rantez că vom cheltui banii solicitaţi. Şi, asta, pentru că vreau să facem Trans­por­turile din România mai moderne, mai efi­ciente şi să le scoatem din starea de sub­finanţare. Pentru asta lupt zi de zi”, a sub­liniat Cătălin Drulă. El precizează că sumele solicitate la rectificarea bugetară acoperă, printre altele creşterea alocărilor pentru întreţinerea infrastructurii rutiere şi feroviare. „Consecinţa eventualei nea­locări: frânarea programului de asfaltări, marcaje, reparaţii ale drumurilor, precum şi a celor de înlocuire la rând (reînnoire) la calea ferată. Plata reducerilor legale la transportul cu trenul şi metrou pentru elevi, pensionari, veterani. Suma alocată la începutul anului, de 350 de milioane de lei, este insuficientă. (…) Consecinţa even­tu­a­lei nealocări: poprire pe conturile CNAIR, blocarea programelor de întreţinere, blo­carea proiectului Lugoj-Deva lot 2 (sector Margina-Holdea/Coşeviţa, tunelurile „ur­şilor”)”, spune Cătălin Drulă. Oficialul este în­crezător că se va găsi o variantă de rec­tificare prin care să se continue reforma şiinvestiţiile în transporturile din România, obiectiv prioritar în programul de gu­vernare. (M.Gânju)

One thought on “Autostrada Lugoj-Deva, în pericol?

  • 9 august 2021 la 7:22
    Legătură permanentă

    „blo­carea proiectului Lugoj-Deva lot 2 (sector Margina-Holdea/Coşeviţa, tunelurile “ur­şilor”)”. Ce glumă proastă. Păi e blocat de mult, adică nu se face nimic. Ce vă mai place să-i prostiți pe proști!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.