ActualitateFlash

Autorul jafului de la cazinoul din Petroşani, prins la Oradea

Maximilian Gânju

Autorul jafului înregistrat la o sală de jocuri de noroc din Petroşani, la finele lunii septembrie, a fost prins de poliţiştii din Oradea.

Tâlharul, în vârstă de 20 de ani, din Aninoasa, a încercat să jefuiască, ieri dimineaţă, alte două săli de jocuri de noroc, folosindu-se de un pistol de jucărie. Angajatele localurilor nu s-au pierdut cu firea şi una dintre ele a strigat după ajutor, iar cealaltă a apăsat butonul de panică. Tâlharul a fost prins de poliţişti la nici cinci minute de la a doua tentativă de jaf. Poliţiştii au probe care-l incriminează pentru jaful de la cazinoul din Petroşani.
După reuşita de la Petroşani, unde a intrat mascat cu o cagulă şi a jefuit un cazino de circa 30.000 de lei, individul îşi făcuse o adevărată pasiune în a prăda cluburile în care se practică jocuri de noroc. Tânărul de 20 de ani se baza la ”lovituri” pe un complice, un alt tânăr de 24 de ani, din Petroşani, prins şi el de poliţişti şi cercetat pentru complicitate la tâlhărie calificată. Acesta din urmă avea rolul de a studia localurile şi de a fi cărăuş după atac. Cei doi suspecţi au fost prinşi pe raza municipiului Oradea, după ce încercaseră să jefuiască două săli de jocuri de noroc.
”În urma activităţilor investigative întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a reuşit identificarea persoanei care, în data de 28.09.2017, în jurul orei 06:00, prin ameninţarea cu un cuţit, a deposedat-o pe angajata unei săli de jocuri din Petroşani de suma de 30.000 lei. Acesta este un tânăr din Aninoasa, în vârstă de 20 de ani, şi este cercetat şi pentru că marţi, 10 octombrie a.c., în jurul orei 03.05, după ce a pătruns într-o sală de jocuri aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, purtând pe cap o cagulă, ar fi ameninţat casiera cu un pistol şi ar fi solicitat banii din casierie. Acesta nu a reuşit însă să sustragă bunuri sau valori, întrucât angajata societăţii a ieşit din sala de jocuri şi a strigat după ajutor, cel în cauză fugind de la faţa locului.
Acelaşi tânăr este bănuit de poliţiştii orădeni că tot marţi, 10 octombrie a.c., în jurul orei 05.25, ar fi pătruns în aceeaşi modalitate într-o altă sală de jocuri aparţinând unei societăţi orădene, însă nu a reuşit să sustragă nici de acolo bunuri sau valori, întrucât una dintre angajate a reuşit să activeze butonul de panică”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Autorul jafului de la Petroşani, când a fost prins de poliţiştii din Oradea, avea asupra sa atât cagula, cât şi pistolul, unul de tip airsoft, folosite la cele două tentative de jaf. Tânărul a fost arestat pentru 30 de zile de către magistraţii Judecătoriei Oradea. Şi complicele său a fost prins tot pe raza municipiului Oradea, însă a fost adus de poliţişti la Petroşani, fiind şi el arestat preventiv pentru complicitate la tâlhărie calificată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura