Automobilism. Lewis Hamilton a câştigat la Imola

2 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Marele Premiu al regiunii Emilia-Ro­magna, desfăşurat duminică pe circuitul de la Imola (Italia), a fost câştigat de pilotul bri­tanic Lewis Hamilton (foto), în timp ce echi­pa sa, Mercedes, a cucerit al şaptelea titlu con­se­cutiv de campioană mondială la con­structori, un nou record pentru Formula 1.
Mercedes a depăşit cu această ocazie per­formanţa realizată de scuderia Ferrari, care a câştigat titlul mondial al construc­torilor în şase sezoane consecutive, între 1999 şi 2004.
În cursa de la Imola, Hamilton l-a devansat cu 5,783 secunde pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, tre­cându-şi în palmars a 93-lea succes în Marele Circ, după ce luna trecută reuşise să do­boare recordul de victorii în această com­petiţie, deţinut de germanul Michael Schu­macher. Podiumul a fost completat de aus­tralianul Daniel Ricciardo (Renault).
Britanicul şi-a consolidat cu această ocazie prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, distanţându-se la 85 puncte de Bottas, cu patru curse înainte de finalul se­zonului. Lewis Hamilton poate deveni cam­pion mondial pentru a şaptea oară în cariera sa peste două săptămâni, în Turcia, unde va avea ocazia să egaleze recordul de titluri al legendarului Michael Schumacher.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rugby. Debut în forţă al Ştiinţei Petroşani

După o lungă pauză forţată de pan­demie, de circa un an, Ştiinţa Petroşani a debutat cu dreptul în noul sezon...

Bulina neagră

Petru Rafan, bărbat de 54 de ani, din Petroşani Pentru că, judecat fiind pentru violarea unei minore, magistraţii i-au respins...

Bulina albă

Maria Cealnic, tânără interpretă din Republica Moldova Pentru că a obţinut Marele Trofeu ”Crinul de piatră din Parâng”, un reputat...

Închide