Automobilism. Lewis Hamilton a câştigat la Imola

Marele Premiu al regiunii Emilia-Ro­magna, desfăşurat duminică pe circuitul de la Imola (Italia), a fost câştigat de pilotul bri­tanic Lewis Hamilton (foto), în timp ce echi­pa sa, Mercedes, a cucerit al şaptelea titlu con­se­cutiv de campioană mondială la con­structori, un nou record pentru Formula 1.
Mercedes a depăşit cu această ocazie per­formanţa realizată de scuderia Ferrari, care a câştigat titlul mondial al construc­torilor în şase sezoane consecutive, între 1999 şi 2004.
În cursa de la Imola, Hamilton l-a devansat cu 5,783 secunde pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, tre­cându-şi în palmars a 93-lea succes în Marele Circ, după ce luna trecută reuşise să do­boare recordul de victorii în această com­petiţie, deţinut de germanul Michael Schu­macher. Podiumul a fost completat de aus­tralianul Daniel Ricciardo (Renault).
Britanicul şi-a consolidat cu această ocazie prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, distanţându-se la 85 puncte de Bottas, cu patru curse înainte de finalul se­zonului. Lewis Hamilton poate deveni cam­pion mondial pentru a şaptea oară în cariera sa peste două săptămâni, în Turcia, unde va avea ocazia să egaleze recordul de titluri al legendarului Michael Schumacher.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare