Automobilism. Formula 1 cu program limitat în acest sezon

Directorul tehnic al Formula One Group, Ross Brawn, a anunţat că întrecerea de Formula 1 se va încheia cu două curse în Bahrain, la Sakhir, posibil pe configuraţii diferite ale circuitului, şi cu una la Abu Dhabi.

Etapa finală a ediţiei Campionatului Mondial din acest an va fi pe 13 decembrie, în Emiratele Arabe Unite. Pista ovală din Bahrain poate să găzduiască o cursă de Formula 1, iar modificarea pistei poate da organizatorilor un traseu de 3,5 km, al doilea circuit scurt al sezonului (Monaco are 3,3 km).
Formula One Group a propus circuitului de la Shanghai să organizeze două curse, iar Soci este un candidat pentru un model similar. Hockenheim, în Germania, şi Portimao, în Portugalia, sunt dispuse să ţină mari premii, dacă pe alte continente va fi complicat de organizat grand prix-uri din cauza coronavirusului.
Ross Brawn a promis că va publica programul final până la începutul oficial al sezonului, la 5 iulie, în Austria. Până în prezent, au fost amânate sau anulate 12 din cele 22 de etape ale acestei ediţii a Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei.
La 2 iunie, FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, care vor avea loc în Europa, Campionatul Mondial urmând a avea startul în Austria, la Spielberg, în 5 iulie. Curse „duble” se vor desfăşura în Austria şi Marea Britanie, la Silverstone.
Graţie unor teste private, toate persoanele implicate într-o cursă vor fi testate pentru Covid-19 înainte de a intra în concurs. Testul va trebui să fie negativ pentru a primi autorizaţia de a concura. Teste private vor fi efectuate de asemenea în timpul evenimentelor. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.