Autobergamo a pierdut meciul cu Informatica

26 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Întâlnirea contând pentru grupa I din play off-ul campionatului Ligii I de futsal, dintre campioana en titre, Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara, a fost ca de obicei tensionată şi datorită arbitrajul prestat de brigada condusă de Bogdan Sorescu (Piteşti), ajutat de Giorgian Ionescu (Buzău) şi Liviu Chita (Piteşti).

Gazdele au început hotărâte să obţină victoria necesară calificării în finala campionatului, dar devenii nu au fost inspiraţi la finalizare, iar comunicarea dintre ei a fost deficitară. Mimi Stoica a încercat poarta timişoreană în min. 2 de două ori, dar de fiecare dată Vlad Iancu a fost la post. Timişorenii au răspuns prin Simic şi apoi Rakic, care l-au evidenţiat pe Toniţa, dar echipa deveană continuă acelaşi joc fără finalizare. Obadă, noul căpitan al devenilor, nu găseşte culoar pentru a duce la capăt acţiunile pornite de la mijlocul terenului.
În min.9, Rakic gafează din poziţie ideală şi tabela rămâne neschimbată. Ignat are poziţie bună de şut în min.11, dar Valadares îi fură mingea din picior şi apoi timişoreanul ratează, reluând balonul pste poarta deveană.
În repriza secundă înregistrăm multe cartonaşe acordate şi de o parte şi de cealaltă. În minutul 37 să consemnăm egalitate 5-5 la greşelile personale după care au urmat loviturile de penalitate. Prima va fi în favoarea echipei din Deva, la un fault asupra lui Robert Matei. Execută Robert Matei şi ratează, iar portarul Voin primeşte un cartonaş galben pentru depăşirea spaţiului acordat de regulament. Se repetă lovitura, execută acelaşi Robert Matei şi ratează din nou. Obadă ratează aşa cum a făcut în tot jocul şi şansele devenilor la victorie sunt aproape nule.
Cu 10 secunde înainte de finalul partidei, consemnăm o lovitură de penalitate de care au beneficiat timişorenii. A executat sec Deco, balonul trimis de acesta ajunge în poarta deveană şi va fi 1-0 pentru Informatica. Gazdele nu au mai reuşit să obţină egalarea, iar Informatica păstrează prima şansă pentru calificare în finala campionatului.
Imediat după, Doru Popa, preşedintele Autobergamo Deva, a declarat: Am ratat sezonul acesta. Clar. S-a dus şi cupa (n.rd Cupa României), şi campionatul. Dacă nu suntem în stare să înscriem de la 10 m, dacă ratăm din aceste lovituri… asta este! Noi ratăm şi alţii înscriu aceste lovituri. Jucătorii au avut motivaţii cum nu au avut cei de la Timişoara. Treaba lor. Asta e. O să meargă şi acolo, o să vedem ce fac, câştigă, nu câştigă, salut, se termină şi campionatul. O să vedem ce facem la vară. Echipă nouă!
Autobergamo Deva: Tonitza, Rânzaru, Lettra da Costa, Stoica, Csoma, Savu, Ignat, Cr. Matei, Robert Matei, Tacot, Obadă, Peedro Ferreira, Andre Sasse –antrenor Florin Ignat
Informatica: Vlad, Oliveira, Mogueira, Rakic, Simic, Voin, Lungu, Lupu, Ilaş, Aranja, Valadares, Apostol, Nastai, antrenor Robert Lupu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judoka de la CNS Cetate Deva, medaliaţi la Campionatele Naţionale de juniori

Sala Sporturilor „Leonard Doroftei“ din Ploieşti a fost gazda unei noi competiţii naţionale de judo pentru juniori: etapa finală a...

Evenimente şi competiţii sportive importante de anul acesta

Anul acesta competiţiile şi evenimentele de mare profil vor aduce bucurii pentru o mare varietate de pasionaţi de sporturi iar...

Devean înşelat prin metoda „premiul în dolari”

Începând din 6 aprilie, până în 24 aprilie, un bărbat în vârstă de 64 ani, din Deva, a fost păcălit...

Închide