Aurul brădenilor a strălucit din nou

Echipa de fotbal a CSA Aurul Brad a câştigat duminică prima manşă din barajul de pro­mo­vare/menţinere în Liga 3 în jocul pe care l-a dis­putat acasă cu Fortuna Becicherecu Mic, cam­pioana judeţului Timiş. Scorul final de 3 – 1 este liniştitor pentru returul din această întâl­nire însă trebuie menţionat că echipa gazdă a a avut o mulţime de ocazii care dacă ar fi fost finalizate, diferenţa de scor ar fi fost mai mare.

Risca să piatrdă la masa verde
Emoţiile pentru gazde au fost încă de la pri­mele minute după ora oficială a jocului, de­oa­rece ambulanţa care trebuia să fie prezentă la stadion a ajuns doar cu două minute înainte ca sfertul de oră de întârziere permis de regu­la­ment să expire. Dacă ambulanţa de serviciu nu ar fi ajuns la stadion în timpul regulament CSA Aurul putea să piardă „la masa verde” cu 0 – 3! În cele din urmă arbitrul a putut fluiera înce­pu­tul meciului.
Gazdele au debuta bine şi am înregistrat trei situaţii de a marca în primele minute. Dărăban a trimis pe lângă poartă din poziţie bună, Mi­clean şi Dărăban au avut o dublă ocazie la care ambii au şutat în blocajul advers, iar Leucian a şutat peste poartă. Oaspeţii,fără antrenorului Iu­lian Podana pe bancă, au replicat pe con­tra­atac, cu Bot şutând în două rânduri, mai întâi prin faţa porţii, apoi direct în braţele lui Ilea.
În minutul 10, Periat profită de o eroare a lui Lazăr, pătrunde în careu pe zona lăsată liberă de fundaşul dreapta brădean şi şutează de la 10 metri la colţul lung, pentru 0-1. Gazdele partidei nu au cedat şi au construit alte câteva acţiuni însă nefinalizate: Vajda şutează puţin pe lângă bară, lansările cu pase în adâncime pentru Leucian sau Miclean nu ajung la destinatar, iar în min. 27 consemnăm din nou o ratare a lui Leucian care este blocat în zona punctului de la 11 m. Atacurile gazdelor curg în valuri pentru ca în min. 42 Miclean să rateze in­credibil la doi metri de poartă, după centrarea perfectă a lui Leucian, pasând practic por­ta­ru­lui advers, Toroc. Acelaşi Miclean se revan­şează cu un minut înainte de pauză, când este faultat în careu de Stemate, iar Leucian trans­formă cu un şut puternic în dreapta portarului lovitura de la 11 metri. Egalitate la pauză, 1-1 şi speranţe ale gazdelor pentru o victorie în re­priza secundă.

Au continuat atacurile
Brădenii au venit supermobilizaţi de la ves­tiare şi au continuat asediul la poarta celor din Becicherecul Mic. Tânărul Ionuţ Filipaş, exce­lent introdus în joc, reia cu capul în min. 52 din 3 metri centrarea excelentă de pe dreapta a lui Leucian, iar Aurul preia conducerea pe tabelă. Leucian îi aşează mingea pe cap lui Miclean, însă acesta reia incredibil din trei metri peste poar­tă în min. 55 , Ursu ratează egalazea în min. 58 ca şi Popovici, ultimul cu un şut peste poartă (min. 69).
Filipaş a fost cel care a adus liniştea în ta­băra brădeană în min. 65, când şutul său din mar­ginea careului mare, după o gafă în centrul apărării oaspete, se duce aproape de vinclu în ciuda opoziţiei portarului Toroc, scorul de pe ta­belă fiind acum 3-1 pentru Aurul Brad. Gazdele nu s-au oprit din asediul lor la poarta timi­şeană, Dărăban trimite peste transversală din pa­tru metri, Filipaş, bine găsit de pasa lui Leaha, trimite pe lângă şi tot el este blocat în careu.
În prelungiri, oaspeţii ar fi putut să reducă din diferenţa de scor, dar Kuhn a şutat din careu peste poartă în min. 92 iar Periat a bătut puţin pe lângă bară o lovitură liberă foarte pe­ri­cu­loasă de la 17 metri (min. 95).
CSA Aurul Brad a obţinut o victorie clară, di­fe­renţa putând fi indiscutabil mult mai mare fără atâtea şi atâtea ratări şi porneşte cu prima şansă la calificare în returul programat du­minică 23 mai la Becicherecu Mic.
Aurul Brad a evoluat în formula: Ilea – Lazăr (min. 87 Lup), Şoit, Deak, Iga – Paşca (min. 46 I. Filipaş), Vajda, Leaha, Miclean – Dărăban (min. 74 Tălpaş), Leucian (min. 83 Cristea). Antrenori Mihai Leaha, Viorel Miclean

Declaraţii după meci:

Mihai Leaha (Aurul): „Să nu ne culcăm pe o ureche, mai este de jucat returul, nu suntem încă promovaţi. S-a văzut şi astăzi, dacă nu intri pe teren încă din minutul 1 concentrat şi mo­bilizat, fotbalul te taxează. De doi ani con­struim echipa aceasta, atuul nostru este forţa grupului. Ne dorim să facem ceva pentru acest oraş, să promovăm cu Aurul în liga a treia. Lui Ionuţ (n. red.: Filipaş, autorul a două goluri) i-am spus la pauză ((intri cu prospeţime)) şi aşa a fost. Copiii Becicherecului au arătat că au cali­tate şi că sunt bine pregătiţi, ne-au pus pro­bleme, chiar vreau să îi felicit.”

Florin Cazacu (primarul municipiului Brad): „Aurul a fost azi mult mai bună ca Becicherecu, scorul putând fi uşor cu patru sau cinci goluri în favoarea noastră. Am făcut un pas mare spre promovare, nu înainte de a trăi nişte emoţii cumplite, cu ambulanţa ajunsă cu un minut şi jumătate înainte de limită. Va trebui ca echipa să îşi demonstreze valoarea şi la Becicherecu Mic, în retur. Va fi o mare pro­vocare şi pentru administraţia publică locală din Brad să susţinem echipa în liga a treia, vom face un apel la sponsori şi la cetăţeni să ne ajute.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.