Atletul Marius Iulian Cocioran, calificat la Jocurile Olimpice

17 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Atletul român Marius Iulian Cocioran (foto) a reuşit o bună performanţă, după ce s-a clasat pe locul 12 în proba de 50 km, duminică, la Campionatele Europene de marş de la Podebrady (Cehia). Cu acest re­zultat, atletul român s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, susţine antrenorul său, Octavian Măzăran.
Cocioran a stabilit şi un nou record naţional, cu timpul de 3h55min29sec. Ve­chea performanţă (3:55:59) îi aparţinea. Pavel Remus Rădoi a încheiat pe locul 27 (4:13:35 – record personal), iar Ionuţ Va­silică Pleşu a fost ultimul, locul 30, cu re­cord personal (4:26:58). Narcis Mihăilă nu a reuşit să încheie cursa. La echipe, România s-a clasat pe locul 6.
În proba feminină de 35 km, Ana Veronica Ro­dean s-a clasat pe locul 13, 2:59:27, un nou record naţional. La 20 km marş fe­minin, Mihaela Acatrinei s-a situat pe locul 39 (1:42:37). Maria Diana Lătăreţu a aban­donat în proba de 10 km (Under-20).
Revenind la Marius Cocioran, menţionăm că acesta este cel de al şaselea atlet care obţine calificarea la JO de la Tokyo, după Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bo­bocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea dis­cului).
România are acum 85 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 dis­cipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ci­clism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Micile gimnaste de la Deva la Cupa “Nadia Comăneci“

Sala de gimnastică Nadia Comăneci din Oneşti a găzduit recent o nouă ediţie, cea de a VII-a, a competiţiei de...

Canotorii de 8+1 au prins biletele pentru Olimpiadă

Cele două echipaje de 8+1 ale României, la feminin şi masculin, s-au calificat la Jo­curile Olimpice de la Tokyo, duminică,...

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Magicianul din...

Închide