Au valoare şi pe plan extern

26 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Tenismenele Maria Orban şi Roberta Naicu de la SCM Deva au câştigat finala de dublu a Campionatelor Internaţionale ale României, rezervate jucătoarelor sub 14 ani, la care au participat sportive din Croaţia, Germania, Cipru, Spania, Italia şi România.

Şi-au onorat blazonul

SCM Deva are cele mai valoroase echipe de dublu feminin din ţară, la categoria jucătoarelor sub 14 ani. Drept dovadă, perechea formată din Maria Orban şi Roberta Naicu a câştigat finala de dublu a Internaţionalelor României, după ce, anterior, Raluca Ciufrilă şi Maria Orban deveneau „regine” la Campionatele Naţionale de iarnă. În competiţia, desfăşurată săptămâna trecută la Bucureşti, Orban (Petroşani) şi Naicu (Craiova) au triumfat în finală, după patru partide extrem de echilibrate şi disputate. „Toate meciurile au fost pe muchie de cuţit, întrucât valoarea tenismenelor acceptate pe tabloul principal al Internaţionalelor României a fost ridicată. Au fost prezente cele mai bune jucătoare sub 14 ani din România, cu excepţia liderei Raluca Ciufrilă (de la SCM Deva n.r), precum şi tenismene de primă mână din Croaţia, Germania, Cipru, Spania şi Italia”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.

Finala nervilor tari

Maria Orban şi Roberta Naicu, favoritele numărul unu ale turneului, au trecut în primul tur de perechea Nina Alibalic (Croaţia) şi Dana Kremer (Germania) cu scorul de 7-5, 6-3. Tenismenele de la SCM Deva au câştigat partida din sferturi cu româncele Iulia Ivaşcu şi Andreea Roşca cu 6-3, 7-6 (3). În semifinale, Orban şi Naicu a avut un nou meci încrâncenat, dispunând cu 7-5, 7-5 de Emel Abibula (Cipru) şi Iulia Trucă (România). Finala a fost una interzisă cardiacilor, iar devencele s-au impus în faţa favoritelor doi, Raluca Şerban şi Andrada Surdeanu, după un super-tie-break, scor 5-7, 7-5, 10-7. „Partida a fost una nebună. În primul set, fetele noastre au condus cu 3-1 şi au avut 40-0 în jocul cinci, dar au pierdut cu 5-7. În setul secund, istoria s-a repetat, iar Maria şi Raluca au întors de la 0-3 şi 0-40 şi s-au impus cu 7-5. În final, la super-tie-break a contat moralul obţinut prin câştigarea finalei de la Naţionale şi echipa noastră a obţinut trofeul”, a povestit Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dezbatere publică eşuată, la Lupeni

Nici un cetăţean sau organizaţie non-guvernamentală nu şi-au manifestat interesul de a participa la dezbaterea publică organizată pe tema bugetului...

Lovită cu cuţitul în faţă de soţul ei

O femeie din municipiul Vulcan a ajuns la spital, după ce a fost tăiată pe faţă cu un cuţit, chiar...

Grup de hoţi de utilaje, destructurat de DIICOT

Un grup infracţional care se ocupa cu trafic de utilaje a fost destructurat de ofiţerii DIICOT, Serviciul Teritorial Hunedoara, împreună...

Închide