Actualitate

Au sosit primele utilaje pentru modernizare a laminorului din Hunedoara

Nicolle Ebner

În urmă cu câteva zile, la ArcelorMittal Hunedoara au sosit trei TIR-uri cu primele echipamente destinate modernizării bătrânului laminor de profile grele (LPG). Începând cu data de 26 martie, combinatul va fi închis timp de o săptămână, în vederea montării unor injectoare cu oxigen şi carbon la Oţelărie.

Lucrările de modernizare încep în aprilie

Potrivit directorului general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Păţan, TIR-urile cu echipamente au venit din Franţa, utilajele fiind destinate finisării laminatelor, pentru îndreptare, împachetare şi etichetare. “Construcţia noii linii de europrofile va începe în luna aprilie şi va fi finalizată până la sfârşitul anului viitor”, a declarat Remus Păţan. În ultimele zile ale lunii ianuarie, Andre Bock, vicepreşedintele companiei ArcelorMittal, a anunţat că board-ul de conducere al companiei a decis declanşarea investiţiei de 43 milioane de euro, pentru modernizarea Laminorului de Profile Grele (LPG). Decizia a pus capăt zvonurilor potrivit cărora siderurgia hunedoreană nu mai are nici o şansă de supravieţuire. Conform strategiei de modernizare, siderurgiştii hunedoreni au şansa ca la sfârşitul anului 2011 să apese pe butonul de pornire a noii linii care va produce europrofile, conform cerinţelor pieţei internaţionale. Investiţia este o garanţie că activitatea siderurgică va continua, şi nu oricum, ci la nivel european şi, în plus, prin producţia de profile economice, se creează atât un beneficiu economic, cât şi o lărgire a pieţei de desfacere.

Promisiune respectată

„Modernizarea LPG, după jumătate de secol de funcţionare, înseamnă de fapt, relansarea economică a societăţii siderurgice, după 20 de ani de cădere liberă, investiţia urmând să transforme ArcelorMittal Hunedoara într-o unitate viabilă şi competitivă la nivel mondial. De asemenea, prin această investiţie, compania ArcelorMittal îşi respectă promisiunea de a îndeplini condiţiile de integrare în UE a siderurgiei româneşti, la capitolul Hunedoara”, declară Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Reuşita în lupta pentru depăşirea celei mai grele etape de restructurare a fost posibilă ca urmare a solidarităţii dintre sindicat, angajaţi şi conducerea unităţii, afirmă şi reprezentanţii sindicatului „Siderurgistul”. În prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucrează 697 de salariaţi, unitatea urmând să fie închisă timp de o săptămână, începând cu data de 26 martie, în vederea montării unor injectoare cu oxigen şi carbon la Oţelărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura