Politica si administratie

Au mai votat încă o dată

Sorina Popa

Scandal în Consiliul Local Deva, ieri, după ce toţi cei patru aleşi PNL care au fost excluşi din partid au revenit şi au putut vota.
Doi consilieri PSD, Vasile Ţonea şi Florin Ghergan, au părăsit sala, la câteva minute după începerea şedinţei, motivând că nu există cvorum şi că primarul le-a spus că pot vota proiectul privind aprobarea asigurării din bugetul local a diferenţei de preţ pentru combustibilul utilizat la producerea energiei termice furnizate populaţiei în sistem centralizat. Se pare, însă, că supărarea celor doi consilieri provine din faptul că s-a primit de la Prefectură o adresă referitoare la cei patru aleşi locali PNL care au fost excluşi din partid, că pot vota, în continuare, în şedinţele Consiliului Local Deva.

Se hotărăşte în şedinţă ordinară

Potrivit documentului emis de Prefectura Hunedoara, „în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia, consiliul local adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză”. Ca atare, prima şedinţă ordinară în care se pot lua decizii în legătură cu cei patru, Ioan David, Doru Oană, Carol Panduru şi Dorel Cuiava, va avea loc la sfârşitul acestei luni.
Până atunci, în şedinţele extraordinare şi de îndată, cei patru pot să-şi exprime votul ca şi până acum.
Aşa că, profitând de această situaţie, primarul Mircia Muntean a mai reuşit să obţină în şedinţa consiliului local de ieri aprobarea celor patru proiecte de hotărâri supuse dezbaterii.

One thought on “Au mai votat încă o dată

  • ce penibili !!!! se tin de scaune ca nesimtitii !!!! sa va fie rusine !!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.