Au început înscrierile pentru clasele pregătitoare

28 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Natalia Bumbac

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a pus la dispoziţia părinţilor care îşi vor înscrie copiii în clasele pregătitoare 3.043 de locuri în 145 de şcoli. Înscrierea celor mici în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 a început din 27 februarie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi se va face în mai multe etape.
Potrivit documentului aprobat de minister, completarea de catre părinţi, on-line sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip, se face în perioada 27 februarie – 16 martie 2017, urmând ca acestea să fie validate. Între 22-23 martie, vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ, lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscrieri va debuta în 23 martie şi se va încheia în 13 aprilie.
„Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se face în baza Metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, având criterii generale şi criterii specifice. Acestea din urmă sunt întocmite de fiecare unitate de învăţământ în parte şi trebuie aprobate de consilierul juridic al inspectoratului şcolar. Criteriile specifice se aplică în situaţia în care o şcoală primeşte mai multe cereri decât numărul de locuri prevăzute. Clasele la şcolile din judeţ au fost configurate în baza unui recensământ”, a explicat profesoara Alina Tărchilă, inspector şcolar pentru învăţământ primar al IŞJ Hunedoara.
Reprezentanţii IŞJ Hunedoara mai arată că trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu Legea Educaţiei, copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2017 inclusiv. Copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, pot fi înscrişi dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Câinele Bebe, principala atracţie la Ziua Protecţiei Civile, aniversată de ISU Hunedoara

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a aniversat Ziua Protecţiei Civile în România, cu 84 de ani în...

Centenara din Deva, premiată de primarul Mircia Muntean

Femeia din Deva care a împlinit cu o lună în urmă 100 de ani a fost recompensată, ieri, de Consiliul...

Ghid interactiv pentru autorizaţia de securitate la incendiu

Au mai rămas trei luni până la expirarea termenului de prorogare a obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu.

Închide