Autostrada-muzeu încă nu se deschide

28 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Pentru a treia oară, ieri, specialiştii au verificat lucrările efectuate la Autostrada Deva-Lugoj, Lotul 2, dintre localităţile Margina şi Traian Vuia, pe o distanţă de 15 kilometri.

Autostrada Deva-Lugoj a primit şi o denumire deloc bună, aceea de autostrada-muzeu, deoarece nu este dată în folosinţă, deşi Lotul 2 a fost deja executat. Această amânare a dării în folosinţă a Lotului 2 este cauzată de faptul că italienii care l-au construit au în spate porţiunea din autostrada Deva-Orăştie la care au fost probleme. La cea de-a doua verificare de pe teren s-a spus că trebuie remediate anumite aspecte tehnice. Aşa că, aşteptată încă de anul trecut din decembrie, inaugurarea celor 15 kilometri noi de autostradă din tronsonul 2 Lugoj – Deva încă nu a avut loc.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declara că „am făcut o promisiune în şedinţa de guvern că în săptămâna 6-10 februarie vom da în folosinţă cei 15 kilometri de pe lotul 2 Lugoj Deva. Lucru care se va întâmpla”. Însă, nu s-a întâmplat minunea. „Era vorba că o deschid, dar nu au deschis-o. Să mergi până la Margina e prăpăd aici de maşini, de la Dumbrava până la Făget pe drum. Maşinile ies de pe autostradă şi nu au unde să se ducă. Şi când credeţi că o deschid totuşi? Păi la cum văd mersul lor, dacă o deschid în iulie”, spune un şofer. „Bătaie de joc. Trebuia să o dea în decembrie şi cred că o deschid în decembrie 2020”, spune un alt şofer nemulţumit că nu se deschide Lotul 2 al acestei autostrăzi. Nu doar traficul aglomerat este o problemă pentru localnici. Primarul comunei Dumbrava spune că nici drumurile de acces către terenurile agricole nu sunt realizate, iar în aceste condiţii, oamenii nu vor putea să lucreze pământul în primăvară.
Noua comisie, a treia la număr, verifică dacă italienii angajaţi să construiască autostrada Lugoj-Deva au remediat problemele constatate de celelalte două comisii care au verificat până acum lucrările.
Valoarea investiţiei se ridică la aproape 600 de milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au început înscrierile pentru clasele pregătitoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara a pus la dispoziţia părinţilor care îşi vor înscrie copiii în clasele pregătitoare 3.043 de...

Câinele Bebe, principala atracţie la Ziua Protecţiei Civile, aniversată de ISU Hunedoara

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a aniversat Ziua Protecţiei Civile în România, cu 84 de ani în...

Centenara din Deva, premiată de primarul Mircia Muntean

Femeia din Deva care a împlinit cu o lună în urmă 100 de ani a fost recompensată, ieri, de Consiliul...

Închide