Câinele Bebe, principala atracţie la Ziua Protecţiei Civile, aniversată de ISU Hunedoara

28 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Natalia Bumbac

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a aniversat Ziua Protecţiei Civile în România, cu 84 de ani în urmă fiind înfiinţată Protecţia Civilă la noi în ţară.
Pompierii hunedoreni au marcat această zi prin organizarea Porţilor deschise la sediul inspectoratului şi subunităţile din judeţ, avansări în grad înaintea expirării stagiului minim şi exerciţii. Trei ofiţeri au fost avansaţi la gradele de locotenent colonel şi maior şi cinci subofiţeri au fost avansaţi la gradele de plutonier adjutant şef şi plutonier adjutant, pentru merite deosebite şi comportare demnă.
Încă de la primele ore ale dimineţii, porţile subunităţilor de pompieri au fost deschise pentru public, cei mai interesaţi de munca salvatorilor fiind copiii. „Ei au aflat informaţii utile despre echipamentele de intervenţie, dar şi cum să facă faţă unei situaţii de urgenţă. Atracţia zilei a fost, însă, câinele de serviciu Bebe, care a reuşit să capteze întreaga atenţie a copiilor cu iscusinţa şi inteligenţa lui”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
În cadrul aceloraşi manifestări, a fost organizat un exerciţiu de intervenţie la o societate comercială de îmbuteliere a gazului de pe raza localităţii Mintia. „Scenariul a fost unul complex, implicând atât căutare cu echipaj canin a trei persoane prinse sub dărâmături în urma unei explozii urmate de incendiu la hala de îmbuteliere a gazului, cât şi acordare de ajutor medical şi operaţiuni de stingere”, a precizat purtătorul de cuvânt al inspectoratului. În exerciţiu a fost implicat şi echipajul CBRN specializat în detectarea substanţelor periculoase emise în aer în urma exploziei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Centenara din Deva, premiată de primarul Mircia Muntean

Femeia din Deva care a împlinit cu o lună în urmă 100 de ani a fost recompensată, ieri, de Consiliul...

Ghid interactiv pentru autorizaţia de securitate la incendiu

Au mai rămas trei luni până la expirarea termenului de prorogare a obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu.

Autotren răsturnat în Defileul Jiului

Şoferul unui autotren încărcat cu fier vechi, care venea de la Târgu Jiu spre Petroşani, a scăpat ca prin minune...

Închide