Au fost prinşi beţi la volan

9 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Nicoleta Popa

Un număr de opt şoferi au fost depistaţi băuţi la volan în doar şase ore. Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea conducerii autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a ales cu dosar penal

Spre exemplu, un tânăr de doar 18 ani a fost oprit de poliţiştii rutieri la control, în municipiul Petroşani. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,38 mg/l. În plus, acesta nu avea nici permis de conducere. Pe numele tânărului, s-a întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis. Un alt bărbat a fost oprit de oamenii legii pe strada Mărăşti, din Deva. Aparatul etilotest a indicat în acest caz o concentraţie de 0,53 mg/l de alcool. Şoferul a fost dus la spital, pentru a i se recolta probe biologice de sânge, şi s-a ales şi cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Poliţiştii hunedoreni au testat cu aparatul etilotest 383 de conducători auto, dintre care opt au fost prinşi că au urcat la volan, cu toate că au consumat alcool.

„Un conducător auto care este depistat cu până la 0,40 mg/l alcool în aerul expirat este sancţionat cu nouă puncte amendă şi suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile. Dacă în urma testării cu aparatul etilotest, se constată că şoferul are o concentraţie alcoolică de peste 0,40 mg/l, acestuia i se recoltează probe de sânge. În situaţia în care, în urma rezultatelor, şoferul are o concentraţie alcoolică în sânge mai mică de 0,80 mg/l, se impun aceleaşi sancţiuni, ca şi în cazul celor depistaţi cu până la 0,40 mg/l, adică nouă puncte amendă şi suspendarea permisului. Dacă rezultatele indică peste 0,80 mg/l în sânge, este infracţiune, se întocmeşte dosar penal şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Anul trecut, la peste 400 de hunedoreni li s-au suspendat permisele de conducere, din cauză că s-au urcat băuţi la volan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Teatrul din Debrecen, la Deva

Teatrul Naţional Maghiar din Debrecen susţine astăzi, 9 februarie, la Deva, piesa „LILIOMFI”, de Ede Szigligeti, în regia lui Attila...

Condamnaţi pentru moartea unui miner

Şase luni de închisoare cu suspendare au primit trei şefi de la Mina Vulcan pentru ucidere din culpă, după ce...

Trei persoane rănite grav într-un accident pe DN 66

Trei persoane au fost grav rănite într-un accident ce s-a produs pe DN 66, între Bretea Strei şi Ruşi. Potrivit...

Închide