EvenimentFlash

Au fost prinşi beţi la volan

Nicoleta Popa

Un număr de opt şoferi au fost depistaţi băuţi la volan în doar şase ore. Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea conducerii autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a ales cu dosar penal

Spre exemplu, un tânăr de doar 18 ani a fost oprit de poliţiştii rutieri la control, în municipiul Petroşani. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,38 mg/l. În plus, acesta nu avea nici permis de conducere. Pe numele tânărului, s-a întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis. Un alt bărbat a fost oprit de oamenii legii pe strada Mărăşti, din Deva. Aparatul etilotest a indicat în acest caz o concentraţie de 0,53 mg/l de alcool. Şoferul a fost dus la spital, pentru a i se recolta probe biologice de sânge, şi s-a ales şi cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Poliţiştii hunedoreni au testat cu aparatul etilotest 383 de conducători auto, dintre care opt au fost prinşi că au urcat la volan, cu toate că au consumat alcool.

„Un conducător auto care este depistat cu până la 0,40 mg/l alcool în aerul expirat este sancţionat cu nouă puncte amendă şi suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile. Dacă în urma testării cu aparatul etilotest, se constată că şoferul are o concentraţie alcoolică de peste 0,40 mg/l, acestuia i se recoltează probe de sânge. În situaţia în care, în urma rezultatelor, şoferul are o concentraţie alcoolică în sânge mai mică de 0,80 mg/l, se impun aceleaşi sancţiuni, ca şi în cazul celor depistaţi cu până la 0,40 mg/l, adică nouă puncte amendă şi suspendarea permisului. Dacă rezultatele indică peste 0,80 mg/l în sânge, este infracţiune, se întocmeşte dosar penal şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Anul trecut, la peste 400 de hunedoreni li s-au suspendat permisele de conducere, din cauză că s-au urcat băuţi la volan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura