Comunitate

Au fost premiate cele mai bune Biblioteci din județ

De peste 10 ani, cei de la Biblioteca Ju­de­țeană premiază cele mai bune biblioteci municipale, orășenești și comunale din județul Hunedoara.

Analiză minuțioasă
„Am inițiat acest concurs pentru a im­pul­siona activitatea bibliotecilor publice hu­ne­dorene, pentru a le stimula spiritul de com­petiție, de emulație. Am stabilit criterii clare după care desemnăm bibliotecile câș­tigătoare:calitatea activității fiecărui biblio­te­car, aptitudinile de bun organizator și comu­nicator, grija faţă de bibliotecă, capacitatea bibliotecarilor de a atrage cât mai mulţi citi­tori, spiritul de iniţiativă în organizarea unor acțiuni cât mai interesante și utile pentru locuitorii comunităţii locale în care func­țio­nează biblioteca, gama cât mai variată de servicii oferite utilizatorilor bibliotecii, trans­mi­terea de informații culturale pe paginile de socializare”, susține Sebastian Bara, mana­gerul Bibliotecii Județene.
Anul acesta, într-o ambianță primitoare și caldă, festivitatea de premiere a început prin cuvinte de deschidere rostite de adminis­tra­torul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, primarul comunei Beriu, Emil Moise Bîc, scriitorul Dumitru Tâlvescu și managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Ioan Sebastian Bara.
«Am analizat cu atenție și obiectivitate munca fiecărei biblioteci publice în anul 2021 și am avut o reprezentare destul de exactă a acestei activități. După evaluarea rezul­ta­telor obținute, în funcție de criteriile stabilite, pe „podiumul de premiere” au urcat urmă­toarele biblioteci: la categoria biblioteci municipale: BIBLIOTECA MUNICIPALĂ HUNEDOARA, la categoria biblioteci oră­șe­nești: BIBLIOTECA ORĂȘENEASCĂ PETRILA, la categoria biblioteci comunale: BIBLIOTECA COMUNALĂ BERIU, BIBLIOTECA COMU­NALĂ GHELARI, BIBLIOTECA COMUNALĂ RÂU DE MORI. Am acordat și o diplomă de excelență unor bibliotecari care s-au remarcat în mod deosebit prin activitate și implicare în viața comunității locale s-au remarcat în mod deosebit, iar diploma am oferit-o în semn de prețuire a unei munci desfășurate de-a lungul unei vieți, cu competență și mult suflet.
Anul acesta, diploma de excelență am acordat-o colegilor noștri: Dorica Ungureanu, bibliotecară la Biblioteca Comunală Lelese, Mariana Marian de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Roxana Bortoș de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și Emil Scripcariu de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura