ATLETISM. Eric Rus, locul al doilea la Campionatul naţional de alergare

Pe o vreme deosebit de rece, la București, a avut loc Campionatul Național de alergare pe șosea pentru seniori, tineret și juniori 1. În paralel s-a desfășurat tradiționalul semimara­­ton, organizat de către multipla noas­tră campioană mondială Constantina Diță.

Un atlet din Kenya pe primul loc
Au luat startul la întrecerile de semi­maraton 10 km 768 de concurenți, la 21 de km au participat 287 iar la cursa populară 158 de concureți. Finala cam­pio­natului de alergare pe șosea a aliniat la ștart 113 sportivi din care 42 de aler­gătoare și 70 de alergători.
Atletul Eric Rus, de la LPS Cetate Deva, pregătit de prof. Cornelia Juratoni (foto), a cucerit medalia de argint în proba jun­io­rilor de categoria 1. El a încheiat proba cu timpul de 33.05 minute fiind întrecut doar de Andrei Ihnatiuc (CSS Rădăuți), care a finalizat proba în 31.50 min.
În întrecerea senioarelor, Denisa Alexandra Bota, cu dublă legitimare LPS Cetate Deva-Politehnica Timișoara, a încheiat proba de 5 km pe locul 10, cu timpul de 17.50 minute.
Atletul kenyan Gebrie Erkihun a câştigat cu timpul de 1 oră, 3 minute şi 17 secunde, ediţia a şasea a Semimara­tonului Internaţional Bucureşti by Constantina Diţă iar la feminin a câștigat Winfridah Mopraa Moseti cu 1 oră, 11 minute şi 43 de secunde.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.