ATLETISM. E dublu campion național!

Pe un traseu stabilit de către or­ga­nizatori, duminică, în București, s-a desfășurat Campionatul Național de semimaraton, alergare pe distanța de 21 de kilometri. La aceste între­ceri au participat și doi atleți legi­ti­mați la CSM Deva, Eric Rus (foto, alături de antrenoare) și Raul Manuel Dan.

Multă muncă
Raul Manuel Dan a alergat la tineret și revine în competițiile naționale după o perioadă mai dificil , ca urmare a unei accidentări care a făcut ca el să piardă sezonul atletic de sală. Dumi­nică, prestația sa a fost una bună și a încheiat cei 21 de km de alergare pe un onorant loc 14.
Sezonul în aer liber a început ex­ce­lent pentru celălalt atlet devean, Eric Rus, care a debutat cu două medalii cucerite la București. Tânărul atlet pregătit de prof. Cornelia Juratoni a alergat excepțional și, grație timpului obținut, a devenit dublu campion na­țional, atât la juniori, cât și la tineret, ceea ce constituie un succes pentru atletismul devean. „Ne-am pregătit mult pentru această cursă, iar re­zul­tatele muncii depuse se văd. Eric, ca și Raul, sunt doi atleți de mare pers­pec­tivă, și sunt convinsă că vor obține rezultate notabile și de acum înainte”, a spus antrenoarea care îi pregătește pe cei doi sportivi deveni.
Eric Rus și-a arătat forma bună la debutul sezonului în aer liber și în cursul lunii martie, câștigând titlul de vicecampion național la alergare pe șosea pe distanța de 10 kilometri. O altă știre din atletism confirmă evo­luția bună din ultima perioadă a ju­niorului hunedorean Răzvan Toth. El s-a clasat pe locul III la etapa finală din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, faza națională-gimnaziu, în proba de cros.