ATLETISM. Au luat locul al treilea la Campionatele Balcanice

Cu 24 de medalii (5 de aur, 9 de argint și 10 de bronz), România a ter­minat pe locul trei Campionatele Balcanice rezervate juniorilor 1 (U20), desfășurate la Denizli (Turcia). Primele două trepte ale podiumului de pre­miere au revenit echipelor Turciei (38 medialii 17-14-7) și Croației (17 medalii 10-4-3). La feminin, țara noastră a fost a doua, după Turcia, totalizând 18 trofee (5-6-7).

Note bune la Bac
Medaliile de aur pentru România au fost câştigate de Maria Bisericescu la 200 m, Claudia Costiuc (800 m), Mădălina Sîrbu (3.000 m), Daria Grigoriu (100 m garduri) și ștafeta 4X100 m (în formula Denisa Balaban/Maria Bisericescu/ Petrina Pivniceru/Daria Grigoriu).
Atleta Petrina Pivniceru (foto), legiti­mată la CSS Hunedoara, pregătită de prof. Florin Bucur, a cucerit medalia de aur cu ștafeta României, fetele noastre oprind acul cronometrului la 45,70 secunde, un timp foarte bun pentru ju­nioarele din România. Mai mult, tânăra din Hunedoara a încheiat și proba de 200 m pe podiumul de premiere, cu o medalie de bronz.
Petrina Pivniceru este absolventă a promoției din acest an a Colegiului naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara. Junioara din Hunedoara a luat la fizică nota 10.00, iar la ma­te­matică nota 9.85.
Un rezultat bun a înregistrat și Adelin Daniel Pop, legitimat la CSS Hunedoara, care a finalizat proba de 800 m pe un onorant loc IV, cu un timp care se apropie de obiectivul stabilit de atletul hunedorean pentru sezonul actual. Eliza Enache, de la LPS Cetate Deva, (antrenor prof. Nicolae Alexe) a încheiat întrecerile din Turcia pe locul VI la săritura în înălțime, iar Eric Rus pe același loc în proba de 5.000 m.