Sport

ATLETISM. Au luat locul al treilea la Campionatele Balcanice

Cu 24 de medalii (5 de aur, 9 de argint și 10 de bronz), România a ter­minat pe locul trei Campionatele Balcanice rezervate juniorilor 1 (U20), desfășurate la Denizli (Turcia). Primele două trepte ale podiumului de pre­miere au revenit echipelor Turciei (38 medialii 17-14-7) și Croației (17 medalii 10-4-3). La feminin, țara noastră a fost a doua, după Turcia, totalizând 18 trofee (5-6-7).

Note bune la Bac
Medaliile de aur pentru România au fost câştigate de Maria Bisericescu la 200 m, Claudia Costiuc (800 m), Mădălina Sîrbu (3.000 m), Daria Grigoriu (100 m garduri) și ștafeta 4X100 m (în formula Denisa Balaban/Maria Bisericescu/ Petrina Pivniceru/Daria Grigoriu).
Atleta Petrina Pivniceru (foto), legiti­mată la CSS Hunedoara, pregătită de prof. Florin Bucur, a cucerit medalia de aur cu ștafeta României, fetele noastre oprind acul cronometrului la 45,70 secunde, un timp foarte bun pentru ju­nioarele din România. Mai mult, tânăra din Hunedoara a încheiat și proba de 200 m pe podiumul de premiere, cu o medalie de bronz.
Petrina Pivniceru este absolventă a promoției din acest an a Colegiului naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara. Junioara din Hunedoara a luat la fizică nota 10.00, iar la ma­te­matică nota 9.85.
Un rezultat bun a înregistrat și Adelin Daniel Pop, legitimat la CSS Hunedoara, care a finalizat proba de 800 m pe un onorant loc IV, cu un timp care se apropie de obiectivul stabilit de atletul hunedorean pentru sezonul actual. Eliza Enache, de la LPS Cetate Deva, (antrenor prof. Nicolae Alexe) a încheiat întrecerile din Turcia pe locul VI la săritura în înălțime, iar Eric Rus pe același loc în proba de 5.000 m.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura