Sport

ATLETISM. Argint pentru deveanul Raul Manuel Dan la alergare pe șosea

Pe un traseu măsurat și omologat de către AIMS-World Athletics, de­par­tament specializat în cadrul fe­de­rației internaționale, la Brașov s-a desfășurat Campionatul Național de alergare pe șosea, distanța standard fiind de 5 km.

Mai avea nevoie de 2 secunde
Competiția a fost organizată de către Federația Română de Atletism (FRA), un număr de 160 de atleţi, le­gitimaţi la cluburi de profil din România, fiind înscriși pe listele de start la această ediție care a avut conform or­ga­ni­za­torilor „cea mai numeroasă par­ti­cipare dintre toate campionatele na­ţionale de alergare pe şosea şi cros or­ganizate în acest sezon competiţional 2022”.
Juniorul devean Raul Manuel Dan (foto), legitimat la CSM Deva, unde se pregătește cu prof. Cornelia Juratoni, și-a trecut în palmaresul personal o nouă medalie. Una de argint, după ce a trecut linia de sosire la Brașov pe locul secund, cu timpul de 14:39,8 (mult mai bun de­căt recordul lui personal din acest se­zon). Câștigător a fost Dragoș Luca Pop (LPS Cluj Napoca), care a trecut linia de sosire în 14:07,7. Celălalt junior devean, Adelin Daniel Pop (SCM Deva), a în­cheiat cursa cu timpul de 17:04,8.
În cursa similară feminină a senioa­re­lor, Maria Claudia Florea (legitimată la SCM Deva) a încheiat cursa celor 5 km pe locul patru, cu timpul de 16:29,5, la doar două secunde de ocupanta locului trei. Proba a fost câștigată de Adelina Panaet (CS Știința Bacău). (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura