Sport

Corvinul, imbatabilă la Hunedoara!

Claudiu Sav

„Corbii albaștri” au ajuns la succesul cu numărul 11 în campionat, după 4-0 (2-0) cu Metalurgistul Cugir, la capătul unui joc dominat din primul și până în ultimul minut. Patru jucători diferiţi au punctat pentru hunedoreni, în faţa a peste 1.000 de fani veniţi pe arena „Michael Klein”.
La fel ca în atâtea alte rânduri, Corvinul a început meciul în jumătatea adversă şi după cinci minute avea deja avantaj de un gol: Hergheligiu şi Pîrvu­lescu au combinat în flancul stâng, ultimul a trimis în careu, de unde Bradu a marcat, de la zece metri. Chindriş a ratat şansa lui 2-0, în minutul 26, dar din şutul său din 16 metri a rezultat cornerul care a adus, până la urmă, a doua reuşită. Neacşa a executat pe prima bară, Hergheligiu a deviat cu capul, pe spate, iar Borţoneanu a reluat în plasă, din şase metri. La poarta cealaltă, Lefter a avut „de lucru” doar o singură dată, la reluarea spectaculoasă a lui Udrea – scoasă din vinclu – pentru ca prima repriză să se încheie cu o ocazie mare ratată de Coman, care n-a putut profita de pasa în spate, trimisă greşit, de Vlădia.
Neînvinși, acasă, de mai bine de un an și jumătate
Şi repriza secundă a început după aceleaşi coordonate, Hergheligiu având şansa golului trei, în chiar primele sec­venţe ale actului secund, însă jucătorul gazdelor a întârziat finalizarea din careu şi a fost ajuns de un adversar. S-a făcut, totuşi, 3-0, aproape imediat, graţie lui Marius Chindriş, care a şutat, superb, din 18 metri, după o minge „aşezată”, ele­gant, cu călcâiul de Neacşa (48). Avân­tul ofensiv al amfitrionilor a mai adus un gol, după un contraatac-şcoală, iniţiat de Chindriş, continuat de Coman şi Hergheligiu, cel din urmă pasând în spate, în interiorul careului, după ce driblase şi portarul, pentru Iacob, venit „lansat” în marginea careului mic (58). Reuşita lui „China” – prima din acest sezon pentru fundaşul dreapta – a fost şi ultima a jocului, după ce alb-albaştrii au luat piciorul de pe pedala de ac­ce­le­raţie, mai ales în ultimele 20 de minute, conservându-şi energiile, după (încă) o prestaţie solidă. S-a încheiat 4-0, al şaptelea succes din ultimele 8 meciuri cu Metalurgistul şi, totodată, a şasea vic­torie consecutivă pe teren propriu pentru echipa noastră, care n-a mai pier­dut, în campionat, pe „Michael Klein” din 10 aprilie 2021, 2-4 cu Unirea Dej.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Pop, A. Vlad, Neacşa – Borţoneanu (82, Mitran), Bradu (66, Mercioiu), Chindriş (cpt.), Pîrvulescu (76, Mar) – Hergheligiu (76, Roşu), Coman (82, Lupu)
Metalurgistul Cugir (antrenor Lucian Itu): Perjeriu – S. Itu (63, Haj), Vlădia, Dohotariu, Vitinha (85, Pop) – Şerban, Cocan, Păcurar (63, Taban), Udrea (82, Bura) – Şaucă (cpt.) (63, Domşa)

Rezultatele etapei a XII-a:
ACS Târgu Mureş – Sănătatea Cluj…….4-3
Viitorul Cluj – CS Ocna Mureş…………….3-0
CSU Alba Iulia – Avântul Reghin…………0-0
Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia…….4-3
Corvinul – Metalurgistul Cugir…………….4-0