Sport

ATLETISM. A fost stabilit un nou record mondial la aruncarea greutăţii

Sportivul american Ryan Crouser (foto) a aruncat greutatea la 22,82 metri şi cu această performanţă el doboară un record mondial vechi de 32 de ani într-o com­pe­tiţie indoor, stabilit în 1989 la Los Angeles de un alt atlet american, Randy Barnes.
Noul record mondial a fost stabilit într-o competiţie oficială, disputată la Fayeteville, iar Ryan Crouser a făcut o lansare a greu­tăţii încât aceasta a ieşit din zona auto­rizată.
După această performanţă, americanul se anunţă drept principalul favorit la cucerirea titlului olimpic în această vară, cu ocazia Jocurilor de la Tokyo (23 iulie – 8 august). El va trebui să arunce însă şi mai bine dacă va dori să atace recordul mondial în aer liber, aflat în posesia aceluiaşi Randy Barnes, care a reuşit o lansare de 23,12 m în 1990. Bila de la proba de greutate este de metal,cu diametrul între 110 – 130 mm şi cântăreşte 7,26 kg la bărbaţi si 4 kg la femei. Ea trebuie aruncată cu o mână de la umăr dintr-un cerc cu diametrul de 2,135 m şi obligatorie trebuie să aterizeze în inte­riorul unui sector desemnat de 35 de grade.
În atletismul mondial rezistă un alt re­cord stabilit în anul 1984, într-o competiţie oficială de sală, de americanul Carl Lewis, la săritura în lungime, care a reuşit atunci o săritură de 8,79 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.