Atleţii români pregătesc participarea la Jocurile Olimpice

Atleţii români calificaţi la Tokyo au început pregătirea specială pentru JO, după ce pen­tru această disciplină sportivă, anul com­petiţional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial şi toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze.
Acum, la final de an competiţional 2020, gân­durile multora dintre atleţii sau tehni­cienii care se află în cadrul mişcării atletice zboară deja spre anul viitor, spre competiţia supremă din Japonia – Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federaţia Română de Atletism are cinci sportivi calificaţi până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă. Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Flo­rentina Marincu-Iuşco (în foto, la lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime) sunt sportivii care au ob­ţinut calificarea pentru Tokyo.
În cadrul unui proiect special, departa­mentul de comunicare din cadrul Federaţiei Române de Atletism îşi propune să pro­moveze în perioada următoare atleţii deja calificaţi la Tokyo, de la care se doreşte să afle cum a fost anul 2020 pentru ei, care sunt planurile de pregătire şi ce gânduri au pentru Jocurile Olimpice.
La finalul acestei săptămâni se vor des­fă­şura la Buziaş, întrecerile Campionatul Naţio­nal de Marş pentru seniori şi tineret (sportivi cu vârsta până la 23 de ani), masculin şi feminin, iar pe 14 noiembrie sunt progra­mate întrecerile din cadrul Campionatul Na­ţio­nal de semimaraton – pentru juniori, tineret şi seniori, competiţie care se va desfăşura la Drobeta Turnu Severin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.