Atleţii români la Europene, comparaţi cu cei de la Cupa satelor

Maricica Puică (foto), una dintre cele mai valoroase atlete ale României din toate tim­purile, s-a declarant nemulţumită de per­for­manţele obţinute de sportivii români la probele de 1.500, 3.000 şi 5.000 de metri, la Campionatele Europene de atletism pe echipe de la Cluj Napoca.
„Ce am văzut la această competiţie mă face să întru în pământ de ruşine.Nivelul valoric al atleţilor noştri este la ani lumină faţă de ce se aleargă afară. Eu nu înţeleg cum se poate, tu, sportiv de performanţă, să ieşi din pluton dacă nu te simţi pregătit să faci acest lucru pentru a duce cursa până la final.Cine sunt aceşti antrenori care i-au învăţat pe ai noştri atleţi o tactică atât de greşită? Aveam senzaţia că suntem la Cupa Satelor.
Eu sunt uluită de tactica trasată de an­tre­nori. Eu scoteam aceşti timpi (n.r.-sub 9 mi­nute), poate doar la antrenamente. Săp­tă­mâna viitoare o să vreau să vorbesc cu Anişoara Cuşmir, să vedem ce se poate face. Ce am văzut la Cluj m-a luat durerea de cap. Credeţi-mă că eu sunt prima care-mi doresc rezultate. Dar în ritmul ăsta nu le vom putea avea nici în vise” a mai spus multipla noastră campioană, Maricia Puică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.