Sport

Atleții noștri au demonstrat, din nou, că sunt performeri

Stadionul “Iolanda Balaş Soter” din București a găzduit prima etapă a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru categoriile de seniori, tineret (U23) și juniori (U20), cu par­ticiparea a peste 120 de sportivi. Con­cursul a fost și un prim test de ve­rificare pentru sportivii care țintesc cali­ficarea la competițiile interna­țio­nale de primă importanţă din acest an, Cupa Europei și, mai ales, Campio­natele Mondiale de atletism outdoor de la Budapesta.

Aproape de un nou record
Sportivii hunedoreni au obținut câteva rezultate bune care confirmă că s-au pregătit intens pentru acest sezon în aer liber și sunt șanse ca o par­te din aceștia să fie văzută pe sta­dioanele din Europa în perioada ime­diat următoare. Claudia Maria Florea (foto) (legitimată la SCM Deva-CSU Arad) a câștigat proba de 1.500 m
a senioarelor, cu timpul de 4:23.63 și s-a clasat pe locul secund în proba de 800 m senioare, cu timpul de 2:09.46. Un rezultat aproape de un record a înregistrat și juniorul Daniel Adelin Pop (SCM Deva-CSU Arad), care s-a situat pe primul loc în proba de 800 m, cu timpul de 1:52.28. Seria bună a rezultatelor o încheie devean­ca Florentina Iușco (CSM Deva), care a câștigat atât proba de săritura în lungime a senioarelor (6.37 m), cât și cea de triplusalt (13.46 m). Alte rezul­tate, la masculin, la săritura în lungime juniori-Florin Robert Popa (LPS Cetate Deva) locul 4, Andrei Tudor Râșteiu-locul 6, Ștefan Yanis Pereverzi, locul 7 și Bogdan Lucas Șandru – locul 8. La feminin, Maria Lorena Șomfelean, locul 6 la 1.500 m și Carla Georgiana Vede, locul 8 la săritura în lungime.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura