Atleţi deveni în delegaţia oficială pentru Campionatele Balcanice

După ce juniorii şi-au stabilit la finalul săp­tămânii trecute noii lideri din Balcani în probele de atletism în sală la Sofia, seniorii se vor întrece şi ei, sâmbătă, 20 februarie, la competiţia similară, de această dată Istanbul, în sala Ataturk.
Federaţia Română de Atletism a comu­nicat ieri numele sportivilor şi a oficialilor care vor face parte din delegaţia ţării noastre pentru edi­ţia din acest an a Campionatelor Balcanice de atletism în sală. Întrecerile de la Istabul sunt foarte importante, deoarece sportivii par­ticipanţi pot obţine calificarea la Campionatele Europene programate între 4-8 martie la Torun- Polonia, dacă vor înregistra baremurile impuse de către Federaţia Europeană.
Judeţul Hunedoara va avea trei sportivi şi doi antrenori în delegaţia de 31 de persoane care va face vineri deplasarea la Istanbul. Au pri­mit acceptul forului român, medaliaţii cu aur la ediţia din acest an ale Campionatelor Na­ţionalele de sală desfăşurate în Bucureşti în urmă cu două săptămâni. Florentina Ma­rincu Iuşco legitimată la Liceul cu Program Spor­tiv Cetate Deva va participa în proba de să­ritura în lungime, dar în funcţie de pro­gra­mul competiţiei va concura şi la triplusalt, iar Claudia Maria Florea (legitimată la Sport Club Municipal Deva) a ales să participe nu­mai la proba de 800 m, unde vrea să în­re­gistreze baremul de calificare la europene.
Cel de al treilea sportiv devean, Andrei Răz­van Deliu, legitimat şi el la Sport Club Mu­ni­ci­pal Deva, va participa la proba de săritură cu prăjina, el fiind de mai mulţi ani liderul naţio­nal al acestei probe.
Din delegaţia României mai fac parte atle­tele Andreea Miklos, Sanda Belgyan, Claudia Bo­bocea, dar şi antrenorii deveni Nicolae Alexe şi Emerson Toma, care îi vor asista pe atleţi în tentativa lor de a urca pe podiumul de premiere la această ediţie a Campio­na­telor Balcanice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare